Groene Ster legt basis voor klassebehoud

Groene Ster is de finaleronde van de nacompetitie voortvarend van gestart gegaan door op het eigen sportpark Pronsebroek SVBO uit Emmen met 3-0 te verslaan. In het laatste thuisduel van dit seizoen kende Groene Ster een sterke start en de 2-0 voorsprong (twee treffers van Roel Schirra) met rust was dan ook verdiend. Ook in de tweede helft kwam een gedegen spelend Groene Ster geen moment in de problemen. Verdediger Kevin Werker kopte na rust een hoekschop van Roel Schirra hard tegen de touwen (3-0), waarmee een prima uitgangspositie werd gecreëerd met het oog op de returnwedstrijd van komende zondag in Emmen.

Aangezien eersteklasser SVBO uit Barger-Oosterveld een compleet onbeschreven blad was, begon Groene Ster vanuit eigen kunnen aan het treffen en werd meteen na de aftrap de aanval gezocht. Dit leverde al snel een mogelijkheid op voor Kenny Tokaya, die zijn schot gekraakt zag worden in de SVBO-defensie. Uiteindelijk werd de opening geforceerd door Roel Schirra, die naar binnen trok en met een verdekt schot SVBO-doelman en aanvoerder Lennon Ebeltjes verraste: 1-0. Niet veel later wees arbiter Jan Tempelaar uit Dordrecht resoluut naar de stip na een handsbal in het strafschopgebied van SVBO-speler Patrick Eberhard. Het buitenkansje werd onberispelijk benut door Roel Schirra (2-0). Inmiddels was Romano Raets in de ploeg gekomen voor de geblesseerd uitgevallen Remo Gielkens. SVBO, dat in de eerste klasse F toch 72 treffers wist te produceren, probeerde via de tegenstoot de aanval te kiezen. Groene Ster liet echter weinig toe waarbij de Emmense flankaanvallers kordaat werden gedekt door Dylan Zwartjes en Mick Hellemons.

Ook na de kantwisseling voltrok zich eenzelfde spelbeeld. Groene Ster zette aan wanneer dat kon, hield de bal in de ploeg als de situatie daarom vroeg en controleerde de tweede helft grotendeels. Een mogelijkheid viel voor de Emmenaren te noteren nadat een kopbal van Twan Waidijk voorlangs ging. Voor de rest kwam SVBO aanvallend niet in het stuk voor, mede de verdiensten door het verdedigende werk van de Groene Ster defensie die nu in de laatste vier nacompetitie-duels geen tegentreffer incasseerde. Nadat eerst een vrije trap van Dylan Zwartjes nog rakelings over het doel vloog, bouwde Groene Ster de voorsprong uit naar 3-0 via Kevin Werker die een afgemeten hoekschop van Roel Schirra met het hoofd wist te verzilveren. Daarna waren er nog een aantal momenten in de wedstrijd waarin Groene Ster voor meer ging. Zo zeilde een vlammend schot van Dylan Zwartjes over de lat en mikte Cem Bozkurt te hoog bij een schotpoging. In de slotminuut rolde een inzet van Romano Raets langs de linkerpaal, waardoor de eindstand van 3-0 op het scorebord bleef prijken.

Met de 3-0 overwinning heeft Groene Ster een prima basis gelegd voor de returnwedstrijd van komende zondag in Emmen, maar de ploeg van Harrie Thoma, Dave Zafarin en Diego Jongen is er nog niet. Komende zondag wacht het zesde en laatste nacompetitieduel in Emmen, het allerlaatste duel waar de verlengde competitiejaargang 2015-2016 in positieve zin kan worden afgesloten.

Groene Ster – SVBO 3-0 (2-0). 21. Roel Schirra 1-0, 29. Roel Schirra (strafschop) 2-0, 56. Kevin Werker 3-0. Scheidsrechter: J.H. Tempelaar (Dordrecht). Rood: Richard Veringa (staf SVBO). Geel: Lennon Ebeltjes, Stefan Kuper (beiden SVBO).

Bekijk foto’s Groene Ster – SVBO (met dank aan Lucho Carreno)

RTV Drenthe

Samenvatting Groene Ster – SVBO:

 

Analyse van Rolf Veneboer (trainer SVBO):

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *