Loting KNVB beker op zaterdag 2 juli

Komende zaterdagmorgen vindt de loting plaats van de voorronde en de eerste ronde van de KNVB beker voor seizoen 2016-2017. Tussen 10.00 uur en 10.45 uur worden in het KNVB-centrum in Zeist als eerste 36 amateurclubs aan elkaar gekoppeld voor de voorronde, die dit seizoen nieuw is. Door het bereiken van de halve finale van de districtsbeker Zuid II van afgelopen seizoen heeft Groene Ster zich geplaatst voor deze voorronde. In de voorronde spelen 36 amateurploegen tegen elkaar. Dit zijn de nummers 14 uit de voormalige topklassen (2 ploegen), de winnaars van de nacompetitie om een plek in de nieuwe Derde Divisie (10 ploegen) en de halve finalisten in de zes districtsbekertoernooien (24 ploegen). De speeldatum van de voorronde is vastgesteld op woensdag 17 augustus 2016.

Voorronde

36 deelnemende clubs in de voorronde:

Zaterdag Zondag
Achilles Veen AFC’34
ASWH Avanti’31
AZSV Be Quick 1887
Bennekom Chevremont
Jodan Boys De Dijk
FC Lisse Groene Ster
FC Rijnvogels Halsteren
Flevo Boys OFC
Huizen OJC Rosmalen
Kloetinge Quick
Noordwijk Quick’20
Oranje Nassau RKZVC
Oranje Wit Schaesberg
RVVH UDI’19/ Beter Bed
Staphorst Velsen
SteDoCo
SVZW
Swift
VV Groningen
VVOG
WV-HEDW

Eerste ronde

De 9 beste ploegen in de zaterdag- en zondagtopklasse buiten de kampioenen en (vervangende) periodekampioenen om en de kampioenen van de zes hoofdklassen hebben zich direct geplaatst voor de eerste ronde. Het gaat in totaal om 24 clubs (12 zaterdag en 12 zondag), die samen met de 18 winnaars uit de voorronde gaan strijden om een plek in ronde 2. De speeldatum van de eerste ronde is vastgesteld op woensdag 24 augustus 2016.

24 geplaatste clubs in de eerste ronde:

AFC Juliana’31
Barendrecht JVC Cuijk
Capelle Kozakken Boys
Dongen Magreb’90
DVS’33 Ermelo ODIN’59
EVV ONS Boso Sneek
GVVV Quick Boys
Harkemase Boys Rijnsburgse Boys
HBS Scheveningen
Hercules UNA
HSC’21 VVSB
IJsselmeervogels Westlandia

Tweede ronde

Vanaf ronde 2 stromen nog enkele vrijgestelde amateurploegen in. Dit zijn de Topklasse-kampioenen en de (vervangende) periodekampioenen. Het gaat in totaal om 8 ploegen (4 zaterdag en 4 zondag). Ook de 35 BVO’s (beloftenteams niet) doen vanaf deze ronde mee. Samen met de 21 winnaars uit de eerste ronde komt het totaal op 64 ploegen. Op 20, 21 of 22 september staan de wedstrijden in de tweede ronde op het programma.

KNVB-1617

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *