Groene Ster houdt Roda JC aardig in toom

Groene Ster is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een verdienstelijke 0-2 nederlaag in het jubileumduel tegen eredivisionist Roda JC Kerkrade. Op een goed gevuld sportpark Pronsebroek wist de Trots van het Zuiden alleen in de eerste helft twee maal het net te vinden. Ook Groene Ster rook een paar keer aan mogelijkheden en wist in de tweede helft de nul te houden tegen de ploeg van de nieuwe trainer Yannis Anastasiou.

Groene Ster startte het duel tegen Roda JC met de nieuwkomers Roy Maessen (EVV), Dwayne van Westering (Germania Teveren) en Ricardo Geurts (Heidebloem) in de basis. In de tweede helft maakten ook doelman Paul Smeets (Roda JC) en Sydney Bartels (Meerssen) hun opwachting in de ploeg van Ed Hendriks, Remo Gielkens en Diego Jongen. Zoals verwacht was het Roda JC dat in de beginfase de bal rond liet gaan en naar openingen zocht. De eerste twintig minuten stond Groene Ster echter weinig toe en was het Ricardo Geurts die op aangeven van Roy Janssen richting het doel van Benjamin van Leer leek te gaan, maar de bal vervolgens niet goed raakte. Daarna wist Roda JC in een kort tijdsbestek twee keer het doel te vinden. Nadat eerst doelman Willem-Jan Thijssen een schotpoging van Tim Blättler onschadelijk had gemaakt, liet Farshad Noor middels een frommeldoelpunt de openingstreffer op het scorebord zetten nadat Groene Ster de bal niet snel genoeg wist weg te werken uit het strafschopgebied. Even later scoorde Tim Blättler de 0-2 door een steekpass van Mitchell Paulissen op waarde in te schatten en af te ronden. Het bleek achteraf een van de spaarzame geslaagde aanvallen te zijn van de Kerkradenaren, die in het restant van het duel nog maar moeizaam tot uitgespeelde kansen wisten te komen. Op slag van rust kopte Cem Bozkurt namens Groene Ster uit een scherp aangemeten hoekschop van Dylan Zwartjes net over het doel van Benjamin van Leer.

De tweede helft werd door beide kanten aangegrepen om volop te wisselen. Zo kwamen bij Roda JC gaandeweg vaste basisklanten als Tom van Hyfte, Martin Milec, Ard van Peppen en de kersverse aanwinst Nestoras Mitides in de ploeg. Groene Ster, dat niet kon beschikken over een handvol spelers, liet de jeugdige invallers Radwan Ayadi, Semm van Dijk, Cliff Pötgens en Aaron Mayunga aan het grote werk ruiken. In de tweede helft boden de groen-witten prima tegenstand. Uit een voorzet van Ricardo Geurts leek Sydney Bartels in tweede instantie te gaan scoren, echter het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Roda JC kon, behoudens een surplus aan balbezit, maar mondjesmaat voor gevaar zorgen in de achterhoede bij Groene Ster. Daarbij liepen de combinaties bij Roda JC niet altijd even oogstrelend en ontbrak de scherpte, waardoor de mogelijkheden in het tweede bedrijf op een hand te tellen waren. Alleen aanvoerder Tom van Hyfte was met zijn inzet langs de linkerpaal nog het meest dicht bij een treffer. Aan de andere kant mikte Mick Hellemons met een kopbal uit een hoekschop te hoog.

Dankzij de inzet van vele vrijwilligers een mooie voetbalavond in Heerlerheide op een drukbezocht sportpark Pronsebroek waar de voetballiefhebber en de jeugd (met dank aan de ING voetbaltruck) volop aan zijn trekken kwam. Roda JC Kerkrade beëindigde daarmee hun toer langs de amateurvelden en zal in de komende weken gaan toewerken naar de competitiestart begin augustus. Voor Groene Ster een prima eerste deel van de voorbereiding die op zondag 24 juli zal worden hervat.

Groene Ster – Roda JC Kerkrade 0-2 (0-2). 25. Farshad Noor 0-1, 30. Tim Blättler 0-2. Scheidsrechter: M.J. Kok (Maastricht).

Rodajc.nl: Roda JC Kerkrade wint met 0-2 bij hoofdklasser Groene Ster

Rodajclive.nl: Slaapverwekkend duel tussen Groene Ster en Roda eindigt in 0-2

De Limburger: Mitides maakt eerste Roda-minuten

1limburg.nl: Roda wint oefenduel van Groene Ster

Foto’s Groene Ster – Roda JC (beginnende fotografie Wendy Peters)

GS-RJC-1617-3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *