Groene Ster in tweede helft naar winst

Groene Ster heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen voortgezet met een 1-2 overwinning bij tweedeklasser Sporting Heerlen. Het laatste pouleduel in het Kampioenschap van Heerlen werd uiteindelijk in de tweede helft beslist in het voordeel van de groen-witten. Groene Ster vervolgt aanstaande zondag het Heerlense voetbaltoernooi op de sportvelden van Eikenderveld. Eerst wacht het duel in de halve finale tegen gastheer en vijfdeklasser Eikenderveld, de winnaar van poule B (aanvang: 12.00 uur). Bij winst staat om 14.45 uur de finale op het programma tegen de winnaar van het duel FC Hoensbroek – RKHBS.

Op een regenachtig sportpark Grasbroek miste Groene Ster in de eerste helft nog de precisie om het vele balvoordeel ook in de score uit te drukken. De trefzekerheid, zoals deze zich in het eerdere oefenduel tegen Sporting Heerlen (6-1) wel voordeed, kreeg uiteindelijk in de tweede helft wel enigszins gestalte. Nadat eerst nog de alleen op de keeper afgaande Dwayne van Westering faalde, was het rond een uur voetbal wel raak. Steff de Wit vond een opening in de hechte defensie van Sporting Heerlen en wist Maikel van Kesteren in het strafschopgebied te bedienen. Uit de voorzet van Maikel van Kesteren gleed Sydney Bartels de openingstreffer binnen (0-1). Tien minuten later was het weer raak en waren de rollen omgedraaid. Op aangeven van Sydney Bartels was het Maikel van Kesteren die de Heerlense goalie Alain Cornelissen in de korte hoek kansloos liet: 0-2. Met vier verse krachten wist Groene Ster nog een aantal kleine mogelijkheden af te dwingen, maar gescoord werd er niet meer. Laconiek uitverdedigen aan de kant van Groene Ster zorgde ervoor dat de thuisclub de eindstand op 1-2 wist te bepalen.

Komende zondag wacht de finaledag van het Kampioenschap van Heerlen, wat meteen de afsluiting van de voorbereiding is en waar Groene Ster zich in 100 minuten voetbal kan gaan klaarstomen voor het echte werk. Woensdagavond 17 augustus (aanvang: 20.00 uur) is derdedivisionist FC Rijnvogels te gast in Heerlerheide voor de landelijke KNVB beker en zondag 21 augustus (aanvang: 14.30 uur) start de nieuwe competitiejaargang in de hoofdklasse B met een thuisduel tegen RKSV Nuenen.

Finalewedstrijden Kampioenschap van Heerlen

De finales zijn zondag 14 augustus op de accommodatie van Eikenderveld. Start halve finale wedstrijden om 12.00 uur. De wedstrijdduur bedraagt 2 x 25 minuten met een pauze van 10 minuten.

Halve finale: 12.00 uur

1. Groene Ster – Eikenderveld

2. FC Hoensbroek – RKHBS

3e/4e plaats: 13.30 uur

verliezer 1 – verliezer 2 (veld 1)

Finale: 14.45 uur
winnaar 1 – winnaar 2 (veld 1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *