Nederlaag voor Groene Ster in Veghel

Groene Ster heeft ook de tweede competitiewedstrijd niet in punten kunnen omzetten. In het Brabantse Veghel gingen de sterdragers met minimaal verschil (1-0) onderuit tegen Blauw Geel’38.

Na de dreun in de seizoensouverture tegen Nuenen (6-0 verlies) was eerherstel duidelijk de insteek tegen de Brabantse opponent. Groene Ster ging sterk van start en creëerde enkele kleine scoringsmogelijkheden. Zo brak Dwayne van Westering door via de linkervleugel en zag Dylan Zwartjes zijn vrije trap in de muur uiteen spatten. Toch was het Blauw Geel’38 dat de score opende. Na ruim twintig minuten scoorde Danny Verbakel met een schuiver in de lange hoek, nadat de Groene Ster-defensie hem te makkelijk binnendoor vrij voor doelman Willem-Jan Thijssen liet komen. Pech was er in de slotfase van de eerste helft toen aanvoerder Maikel van Kesteren zijn van richting veranderd schot op de paal zag belandden.

In de tweede helft probeerde Groene Ster tevergeefs aanvallend gevaarlijk te worden, maar wist zich nauwelijks echte uitgespeelde kansen te creëren. Ook het slotoffensief bracht hierin geen verandering. Kortom opnieuw een teleurstellend resultaat, al stond de ploeg defensief er stukken beter op als tegen Nuenen. Aanstaande zondag is het Eindhovense Gestel te gast bij Groene Ster in de alweer tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Aftrap in sportpark Pronsebroek is om 14.30 uur.

Blauw Geel’38/JUMBO – Groene Ster 1-0 (1-0). 25. Danny Verbakel 1-0. Scheidsrechter O. Esen (Almelo).

Kliknieuws: Blauw Geel’38 wint verdiend van Groene Ster met matig voetbal

Foto’s Blauw Geel’38/JUMBO – Groene Ster

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *