Groene Ster verspeelt gelijkspel in slotfase

Groene Ster blijft ook na drie wedstrijden nog puntloos. De thuiswedstrijd tegen Gestel leek lange tijd af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, echter twee minuten voor tijd strafte Gestel-invaller Tugberk Yildirim onoplettendheid bij Groene Ster genadeloos af: 0-1.

Groene Ster speelde tegen het makkelijk voetballende Gestel een degelijke partij voetbal. In de eerste helft vielen er met name via Ricardo Geurts enkele gevaarlijke momenten te noteren, al wist ook Gestel enkele keren gevaarlijk voor doelman Willem-Jan Thijssen te verschijnen. Na de pauze nam Gestel, dat met een gerenoveerde ploeg mee wil doen in de top van de hoofdklasse, het initiatief en voerde de druk op het Groene Ster doel enorm op. Dit leverde enkele grote kansen op voor de Brabanders, zo waren de Eindhovense nieuwelingen Tufan Koca en Youssef Koubali dicht bij een treffer. Echter ook Groene Ster kwam er bij vlagen sterk uit. De beste mogelijkheid was er voor Sydney Bartels die net niet bij een afgemeten voorzet van de doorgebroken Ricardo Geurts kwam. Ook de schotpoging van Kevin Werker vond geen doel en werd onschadelijk gemaakt door doelman Jamil Kools. Waar het duel leek af te stevenen op een brilstand, was het toch Gestel dat het laatste woord had en in de diepe slotfase uit het niets de 0-1 liet aantekenen. Een moment waar middenveld en verdediging van Groene Ster er positioneel niet goed op stond en de fysiek sterke Yildirim oog in oog met Willem-Jan Thijssen niet faalde. Een alles of niets slotoffensief van de thuisclub leverde niet meer op dan een kopbal van Kevin Werker die over het Gestel-doel vloog.

Net als verleden week in Veghel een nipte nederlaag voor de groen-witten. Hoewel de druk na drie nederlagen en nog geen doelpunten op de spelersgroep ongetwijfeld zal toenemen, zullen de aanknopingspunten in de laatste duels tegen Blauw Geel’38 en Gestel (ploegen die pretenderen in de top van de hoofdklasse mee te willen doen) moeten worden meegenomen om een snelle ommekeer in te luiden.

Zondag 11 september staat hiervoor de eerstvolgende confrontatie op het programma. Een verre reis naar Zeeland waar Groene Ster het gaat opnemen tegen Vlissingen (aanvang: 14.00 uur), dat gisteren tegen Blauw Geel’38 tegen de eerste seizoensnederlaag aanliep (3-0). Vertrek van de bus is om 10.00 uur.

Groene Ster – Gestel 0-1 (0-0). 88. Tugberk Yildirim 0-1. Scheidsrechter: A. Bos (Utrecht). Geel: Dave Velraeds (Groene Ster), Youssef Koubali (Gestel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *