Eigen doelpunt breekpunt voor Groene Ster in Vlissingen

Groene Ster blijft ook na vier wedstrijden met lege handen staan. De verre reis naar Vlissingen leverde afgelopen zondag geen punten op. Met een forse 4-0 nederlaag op zak stapte een teleurgesteld Groene Ster de bus in voor de lange terugreis naar Heerlerheide. Toch kende de wedstrijd voor de groen-witten een hoopvol begin. In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden creëerde de ploeg in de openingsfase een drietal goede mogelijkheden via Ricardo Geurts en Remo Gielkens. Op het kurkdroge hoofdveld (komende zondag wijkt Vlissingen tegen Gestel uit naar kunstgras) was het echter Vlissingen dat de score wist te openen in de 27e minuut. Aan de zijkant werd te slap verdedigd, waardoor een voorzet de geheel vrijstaande Geraldi Geerman bereikte. Koppend bracht hij Vlissingen op een 1-0 voorsprong.

Na de pauze probeerde Groene Ster opnieuw de bakens te verzetten en de aanval te zoeken, meestal via de snelle Ricardo Geurts. Vlissingen kreeg in deze fase ook kansen, maar kwam niet tot scoren. Het breekpunt in de wedstrijd was uiteindelijk een eigen doelpunt van Roy Maessen, die ongelukkig koppend een verre ingooi verlengde en zijn eigen doelman passeerde: 0-2. Daarmee ebde het geloof in een goed resultaat bij Groene Ster weg en werd drie minuten later het pleit helemaal beslecht toen Vlissingen-verdediger Quincy Gooding de bal vanaf twintig meter strak in de driehoek schoot: 3-0. Acht minuten later bepaalde invaller Raymond Wolff de eindstand op 4-0.

Het (doel)puntloze Groene Ster zal positief vooruit moeten blikken op de komende belangrijke duels en met zijn allen als collectief eendrachtig zorg moeten gaan dragen voor de ommekeer. Iedereen zal een stapje extra moeten zetten. Aanstaande zondag komt DESO/van der Horst uit Oss op bezoek in Heerlerheide, een ploeg die net als Groene Ster ook nog wacht op de eerste overwinning. Aftrap in sportpark Pronsebroek is om 14.30 uur.

VC Vlissingen – Groene Ster 4-0 (1-0). 29. Geraldi Geerman 1-0, 63. Roy Maessen (eigen doelpunt) 2-0, 65. Quincy Gooding 3-0, 73. Raymond Wolff 4-0. Scheidsrechter: R.J.A. Gansner (Zandvoort). Geel: Dave Velraeds (Groene Ster).

Bekijk foto’s VC Vlissingen – Groene Ster (bron: Paul ten Hacken)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *