Groene Ster grijpt eerste driepunter tegen DOSKO

Groene Ster is van de hatelijke nul af en heeft de eerste seizoenszege van de lopende competitie behaald. Op het eigen sportpark Pronsebroek werd het cruciale kelderduel tegen DOSKO in winst omgezet: 2-1. Nadat Groene Ster in de eerste helft nog op achterstand was geraakt, werd vlak na rust de schade hersteld door twee rake treffers van aanvoerder Maikel van Kesteren. Groene Ster verzuimde daarna om de score verder op te schroeven, maar uiteindelijk kwam de 2-1 voorsprong niet meer in gevaar.

Na het onnodige verlies in Leidschendam kon Groene Ster in het treffen tegen het eveneens laag geklasseerde DOSKO wederom op zoek gaan naar de eerste wedstrijdpunten. In die dadendrang toonde Groene Ster haar aanvallende intenties, echter de beloning voor het goede spel bleef in de eerste helft nog uit in de vorm van doelpunten. Na een dik kwartier werd Ricardo Geurts onderuit gehaald in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Tempelaar zag hier niets in. Niet veel later schoot Ricardo Geurts na een vrije trap van Dylan Zwartjes via een sensationele omhaal jammerlijk over de deklat. Een effectief DOSKO wist rond een half uur voetbal wel het net te vinden. Sam van de Kreeke was het eindstation van een snelle uitval en strafte balverlies aan de kant van Groene Ster genadeloos af: 0-1. Voor de thee was Groene Ster via een schot op de paal van Ricardo Geurts nog dicht bij de gelijkmaker.

Na de kantwisseling kende Groene Ster een kickstart en waren de voornemens om de achterstand te repareren duidelijk zichtbaar. Nadat eerst Ricardo Geurts in kansrijke positie nog faalde, was het even later wel raak nadat Maikel van Kesteren met een kopbal een voorzet van Dave Velraeds tegen de touwen werkte: 1-1. Amper twee minuten later pakte Groene Ster de voorsprong. Een diepe bal van Roy Maessen zorgde ervoor dat Steff de Wit aan de rechterkant kon oprukken en uit diens voorzet kon Maikel van Kesteren eenvoudig binnen tikken (2-1). Door het snel druk zetten in de opbouw van DOSKO werd via een sterke combinatie Dave Velraeds alleen op DOSKO-goalie Nick Lodiers afgestuurd, waarbij laatstgenoemde redding bracht voor zijn ploeg. DOSKO kwam er in die beginfase van de tweede helft niet aan te pas en het was aan Groene Ster te danken dat de ploeg uit Bergen op Zoom in leven bleef. Groene Ster mocht wel van geluk spreken nadat een vlammend schot van DOSKO-spits Mike de Nijs via de linkerpaal weer in de grijpgrage handen van Willem-Jan Thijssen belandde. DOSKO ging wat meer de aanval zoeken en Groene Ster probeerde vanuit een gesloten organisatie de zaken defensief dicht te houden en vanuit de tegenstoot gevaar te stichten. De ploeg van Ed Hendriks/Remo Gielkens/Diego Jongen wist een aantal malen goed onder de druk uit te voetballen. Zo mocht Kevin Vijgen alleen opstomen richting het vijandelijke doel, maar wederom toonde DOSKO-doelman Nick Lodiers zich een sta-in-de-weg. Doordat Groene Ster verzuimde het treffen in het slot te gooien, bleef het in de slotfase billen knijpen voor de groen-witten tegen een steeds opportunistischer spelend DOSKO. Een katachtige reflex van Willem-Jan Thijssen op een kopbal van Nicky Nuytemans was er nog voor nodig om de ploeg van trainer Peter Sweres van het scoren af te houden. Ondanks een aantal hectische situaties in het strafschopgebied bleef Groene Ster fier overeind waardoor het eindsignaal van de Dordtse arbiter Jan Tempelaar als muziek in de oren klonk.

Groene Ster heeft na zes nederlagen op rij de eerste overwinning te pakken en staat nu puntgelijk met DOSKO en OSS’20. Uit de eerste seizoenszege zal het nodige vertrouwen moeten worden getankt voor het vervolg van de competitie, te beginnen komende zondag als het lastige uitduel bij Gemert wacht.

Groene Ster – DOSKO 2-1 (0-1). 28. Sam van de Kreeke 0-1, 47. Maikel van Kesteren 1-1, 49. Maikel van Kesteren 2-1. Scheidsrechter: J.H. Tempelaar (Dordrecht). Geel: Steff de Wit (Groene Ster), Paolo Fortunati, Toon Jochems, Gijs Retera, Sam van de Kreeke (allen DOSKO).

Bekijk foto’s Groene Ster – DOSKO (met dank aan Lucho Carreno)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *