Groene Ster maakt zich op voor derbystrijd

Komende zondag is het derbytime in Hoensbroek en kruisen EHC/Heuts en Groene Ster met elkaar de degens in een rechtstreekse burenstrijd. Zowel EHC als Groene Ster vertoeven vooralsnog in de onderste regionen van de hoofdklasse B. EHC/Heuts, dat vorig seizoen op een gedeelde 2e plaats eindigde, kende dit seizoen een slechte start met vijf verloren competitieduels. Uit de laatste drie wedstrijden wist de ploeg van trainer Paul Meulenberg zeven punten te bemachtigen. Groene Ster haalde op de 7e wedstrijddag tegen DOSKO de eerste driepunter binnen en zal bij EHC willen voortborduren op het vertoonde spel van verleden week in Gemert, waar jammerlijk geen beloning tegenover stond.

Groene Ster weet wat het te doen staat en zal punten moeten pakken op sportpark De Dem. Vorig seizoen bleven de groen-witten over twee duels (doel)puntloos tegen EHC, dus zal in de hernieuwde ontmoeting van komende zondag ook een gezonde dosis sportieve revanche in het achterhoofd zitten. De kloof naar de Hoensbroekenaren bedraagt maar vier punten, waardoor bij winst Groene Ster de Hoensbroekse ploeg tot op één punt kan naderen en er tevens aangeklampt kan worden bij de ploegen die nog binnen afzienbare afstand van elkaar staan.

Voor de voetballiefhebber ligt er in ieder geval weer een mooi affiche in het verschiet waarbij zowel EHC als Groene Ster, op dit moment de minst scorende ploegen van de hoofdklasse B, tot het maximale zullen gaan om een positief resultaat te behalen. Met de nazomerse weersvoorspelling in het vooruitzicht genoeg ingrediënten voor de Groene Ster aanhanger om aanstaande zondag deze uitwedstrijd te bezoeken en het vlaggenschip als 12e man te ondersteunen in Hoensbroek. Door het niet beschikbaar zijn van het hoofdveld zal de stadsderby EHC/Heuts – Groene Ster worden gespeeld op het kunstgras(bij)veld van sportpark De Dem. Arbiter Robin Punt zal zondag vanuit Amsterdam afreizen om de Heerlense burenstrijd van de hoofdklasse B in goede banen te leiden. Mis het niet en zorg dat je erbij bent!

HoofdklasseBZondag 16 oktober 2016

EHC/Heuts – Groene Ster

Locatie: Sportpark De Dem

Scheidsrechter: R. Punt uit Amsterdam

aanvang: 14.30 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *