Eerste gelijkspel voor Groene Ster

Groene Ster boekte afgelopen zondag het eerste gelijkspel in de competitie van de hoofdklasse B nadat het onderlinge duel tegen OSS’20 geen winnaar opleverde: 1-1. In de tweede helft maakte Ricardo Geurts de opgelopen achterstand uit de eerste helft onschadelijk waarna in het restant geen verandering meer in de score kwam. Een resultaat waarmee Groene Ster zich tevreden toonde en waar OSS’20 stevig van baalde.

Ten opzichte van eerdere seizoenen lagen de kaarten anders vooraf aan het affiche Groene Ster – OSS’20. In het duel in de onderste regionen tussen de nummers 16 en 13 van de ranglijst was aanvankelijk verliezen geen optie voor beide teams. OSS’20, dat de laatste seizoenen in de top van de ranglijst bivakkeerde, kent een tegenvallende competitiestart met een plaats in de gevarenzone van de hoofdklasse B. Groene Ster kon bij winst goede zaken doen door de Ossenaren te achterhalen. Op sportpark Pronsebroek waren het de bezoekers die combinerend van start gingen om openingen te zoeken in de defensie van Groene Ster. Doelman Willem-Jan Thijssen was een aantal malen op zijn hoede met een redding op een kopbal van Yori Koel en een sterke interceptie nadat de Osse aanvaller Ferdy van den Berg vrij voor het Groene Ster doel opdook. Na een goede aanval tussen Maikel van Kesteren, Ricardo Geurts en Dave Velraeds meldde ook Groene Ster zich aan het front. Steff de Wit zag zijn schotpoging als eindstation van deze aanval naast gaan. Acht minuten voor het rustsignaal was het toch OSS’20 dat de openingstreffer liet aantekenen. Na een voorzet vanaf de flank stond Ferdy van den Berg plotseling oog in oog met Willem-Jan Thijssen om vervolgens af te ronden: 0-1.

Groene Ster wist wat het te doen stond in de tweede helft en zag dat de achterstand gelukkig niet verder opliep nadat een vrije kopkans niet was besteed aan Tom Pijnenburg. Een paar minuten later stond de 1-1 op het scorebord. Uit een verre ingooi van Dylan Zwartjes reageerde Ricardo Geurts tussen de Osse verdedigers het meest attent om vervolgens de gelijkmaker binnen te schieten. Een effectief doelpunt dat Groene Ster houvast gaf om voor de voorsprong te gaan. Verder dan een schot over de lat van Dave Velraeds kwam Groene Ster echter niet. OSS’20 stichtte in de slotminuten nog het meeste gevaar via twee hoekschoppen, waarbij de eerste langszij vloog en de tweede uit de kluts werd ingeschoten door Ferdy van den Berg. Invaller Dwayne van Westering stond echter op de juiste plek om de bal op de doellijn weg te trappen, waardoor de 1-1 als eindstand de boeken in kon.

Komende zondag start de tweede periode in de hoofdklasse B en staat voor Groene Ster wederom een cruciaal thuisduel op de agenda als nieuwkomer Chevremont op bezoek komt in Heerlerheide. Groene Ster zal de Parkstad-derby moeten aangrijpen om de kloof te verkleinen naar de Kerkradenaren, die net boven de veilige streep staan op een 12e plaats.

Groene Ster – OSS’20 1-1 (0-1). 37. Ferdy van den Berg 0-1, 59. Ricardo Geurts 1-1. Scheidsrechter: A.J.F. Midden (Heteren). Geel: Roy Janssen, Kevin Vijgen (beiden Groene Ster), Tony de Groot, Carlo Nelissen (beiden OSS’20).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *