Groene Ster krijgt aansluiting na derbywinst

Groene Ster wist afgelopen zondag op de valreep de tweede seizoenszege te behalen in de belangrijke Parkstad-derby tegen Chevremont. Het Limburgse treffen in de hoofdklasse B leek lange tijd in een bloedeloze brilstand te eindigen, totdat Dylan Zwartjes in de slotminuut sportpark Pronsebroek liet exploderen met een rake vrije trap en daarmee Groene Ster alsnog de volle winst (1-0) bezorgde. Doordat ook de staartploegen DOSKO en OSS’20 de volle winst pakten, blijft Groene Ster samen met DOSKO op de laatste plek. In de onderste regionen van de ranglijst is de stand wat in elkaar gezakt en is het puntenverschil met de directe concurrenten minimaal. De afstand met de veilige twaalfde plek bedraagt nog slechts drie punten.

In de eerste helft was er nauwelijks sprake van krachtsverschil in de beladen derby. De eerste grote kans was er na twintig minuten voor Chevremont, de ploeg van trainer en oud Groene Ster-aanvoerder Maurice Verbunt. Een fraai schot van Daniel Meijer werd door Groene Ster-verdediger Kevin Werker voor de doellijn weg gekopt. Zeven minuten voor de pauze was Groene Ster dicht bij de openingstreffer. Op aangeven van Dave Velraeds verscheen Ricardo Geurts vrij voor Chevremont-doelman Mark Voss, die met een knappe reflex zijn doel schoon hield. Op slag van rust kreeg Groene Ster drie hoekschoppen op rij, met als resultaat slechts een schot van Steff de Wit dat een prooi werd voor doelman Voss.

Na de pauze was het Groene Ster dat probeerde voetballend voor aanvallend gevaar te zorgen, met enkele acties van Ricardo Geurts en Roel Schirra. Chevremont beperkte zich tot verdedigen en koos voor uitvallen via de tegenstoot, waarbij na een uur voetbal ook nog eens de enige puntspeler Rodney Klinkenberg werd gewisseld. Toch leek een minuut na deze wissel de Kerkraadse ploeg te gaan scoren. Uit een voorzet vanaf de rechtervleugel via Brian Stevens toucheerde de bal ongelukkig de arm van Groene Ster-verdediger Mick Hellemons. Na een korte bedenktijd legde arbiter Van der Werff de bal op de stip. Oog in oog met Groene Ster-doelman Paul Smeets, die de geblesseerde Willem-Jan Thijssen prima verving, schoot Marvin de Mey de toegekende strafschop echter hoog over. Met nog twintig minuten te gaan bracht Groene Ster met Dwayne van Westering en Kevin Vijgen twee snelle en frisse aanvallers binnen de lijnen. De wedstrijd leek te kantelen. Uit een vrije trap van Dylan Zwartjes kopte Kevin Werker over en Roy Janssen zag zijn fraaie schot uit de tweede lijn op de lat belanden. Twee minuten voor tijd leverde een overtreding op Dave Velraeds een vrije trap op net buiten het strafschopgebied. Buiten bereik van Chevremont-doelman Mark Voss draaide Dylan Zwartjes op ouderwetse wijze de bal achter de verslagen Kerkraadse goalie: 1-0.

Een luid bejubelde treffer die Groene Ster de gewenste overwinning bracht in navolging van de officiële 90e verjaardag van 2 november jl. Deze driepunter was niet alleen broodnodig, maar zal het naar zelfvertrouwen hunkerende Groene Ster ook een flinke boost moeten geven voor de komende cruciale duels. Te beginnen aanstaande zondag met de uitwedstrijd tegen de stevige middenmoter Halsteren.

Groene Ster – Chevremont 1-0 (0-0). 90. Dylan Zwartjes 1-0. Scheidsrechter: R.C.P. van der Werff (Drunen). Rood (2x geel): Thijmen van Iersel (Chevremont). Geel: Dylan Zwartjes, Steff de Wit, Roy Maessen (allen Groene Ster), Mickey Knarren, Brian Stevens, Marvin de Mey (allen Chevremont).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *