Groene Ster bekert eenvoudig verder

Groene Ster heeft de vierde ronde van de districtsbeker bereikt door derdeklasser Heksenberg in de Heerlense bekerderby met ruime cijfers te verslaan: 1-6. Na een minieme voorsprong (1-2) met rust wist Groene Ster pas in de eindfase van het duel afstand te nemen en het klassenverschil met nog vier treffers ook in de cijfers uit te drukken. In het vervolg van de districtsbeker (zondag 18 december 2016) wacht voor Groene Ster een thuisduel tegen vierdeklasser Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie.

Op het goed bevolkte sportpark van derdeklasser Langeberg, de thuishaven van Heksenberg, stond het burenaffiche ‘Heksenberg meets Groene Ster’ op het programma in de derde ronde van de districtsbeker. Voor Groene Ster het eerste bekerduel van seizoen 2016-2017, aangezien de poulefase voor hoofdklassers dit seizoen door de KNVB werd geschrapt vanwege de vier extra speelronden in de competitie. De groen-witten wilden niets aan het toeval overlaten en zochten in de eerste helft veelvuldig de aanval. Na zo’n tien minuten werd een overtreding op Maikel van Kesteren door arbiter Wilbrink toegekend met een strafschop, die vervolgens bekwaam werd verzilverd door Mick Hellemons. Groene Ster probeerde meer te forceren, maar zag thuisclubdoelman Mike Farinaccio redding brengen op een schot van Ricardo Geurts. Na een half uur liet Roel Schirra een paar tegenstanders zijn hielen zien om vervolgens met een fraaie schuiver in de linkerbenedenhoek doeltreffend af te ronden (0-2). In die fase zocht Heksenberg ook een aantal malen de aanval, maar tot echte kansen kwamen de oranje-blauwen nog niet. Aan de kant van Groene Ster moest verdediger Roy Maessen zich geblesseerd laten vervangen door de jeugdige Radwan Ayadi. Vlak voor rust viel plotseling de aansluitingstreffer te noteren na een onachtzaamheid in de Groene Ster defensie. De rappe Mohamed Ouaissa liet namens Heksenberg de 1-2 noteren en zorgde ervoor dat de burenderby nog niet beslist was.

Na de warme thee verzuimde Groene Ster al snel om de spanning van het duel af te halen. Enorme kansen voor Roel Schirra en Ricardo Geurts troffen geen doel en aan de andere kant belandde een kopbal van Mohamed Ouaissa van dichtbij in de handen van doelman Paul Smeets. Uiteindelijk wist Groene Ster het verzet van het dappere Heksenberg te breken en het niveauverschil ook in de score te laten zien. Een afgemeten voorzet van Dylan Zwartjes werd met het hoofd fraai op waarde geschat door Maikel van Kesteren: 1-3. Daarna regende het kansen voor Groene Ster. Nadat eerst nog het aluminium tweemaal in de weg stond met schoten van Dylan Zwartjes en Dwayne van Westering was het tien minuten voor het eindsignaal wel raak. Na een overtreding op de doorgebroken Ricardo Geurts was het wederom Mick Hellemons die met een rake strafschop de 1-4 liet aantekenen. Daarna werd de score verder uitgebouwd en de eindstand bepaald op 1-6 nadat achtereenvolgens Maikel van Kesteren en Kevin Vijgen uit een aantal riante mogelijkheden doel wisten te treffen.

Groene Ster bekert verder en zal in het vervolg van het bekertoernooi (vierde ronde) op zondag 18 december 2016 een thuisduel spelen tegen de nieuwe fusieclub en vierdeklasser Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie. Komende zondag wordt de competitie in de hoofdklasse B hervat met een belangrijk thuisduel op sportpark Pronsebroek tegen DHC uit Delft.

Heksenberg – Groene Ster 1-6 (1-2). 11. Mick Hellemons (strafschop) 0-1, 32. Roel Schirra 0-2, 44. Mohamed Ouaissa 1-2, 67. Maikel van Kesteren 1-3, 80. Mick Hellemons (strafschop) 1-4, 85. Maikel van Kesteren 1-5, 89. Kevin Vijgen 1-6. Scheidsrechter: R.A.M. Wilbrink (Heerlen). Geel: Sven Spork, Kevin Olijve (beiden Heksenberg), Radwan Ayadi (Groene Ster).

Bekijk alle uitslagen derde ronde districtsbeker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *