Seizoen 2017/2018: amateurs beginnen later, en langer door?

Samen met amateurclubs gaat de KNVB de mogelijkheid bespreken om het voetbalseizoen 2017/2018 later te beginnen dan de afgelopen seizoenen gebruikelijk was. Vanuit voetballend Nederland werd de vraag opgeworpen waarom het seizoen niet overal na de zomervakantie begint en langer doorloopt. Met het opgestelde voorstel hoopt de KNVB de clubs van dienst te zijn.

Door pas volledig na de zomervakantie te beginnen met bekerwedstrijden, denkt de bond dat minder voetballers hun eerste wedstrijd(en) hoeven te missen. Daarnaast kunnen voetballers, trainers, teams én clubs zich beter voorbereiden op de start van de competitie.Als bijkomend voordeel loopt het voetbalseizoen ook langer door, wat betekent dat meer wedstrijden in de lente worden gespeeld, met hierdoor meer kans op mooi weer. Hoe de speeldagenkalender definitief wordt vormgegeven bespreekt de bond de komende periode met verenigingen door heel het land.

Amateurclubs hakken knoop door
Naar aanleiding van de vraag uit het amateurvoetbal overweegt de KNVB om de competitie in 2017/2018 in het weekend van 23 en 24 september te starten. Dit geldt dan voor de A-categorie (1e tot en met 5e klasse mannen standaard en reserve, jeugd en vrouwenvoetbal) en de volledige categorie B in het amateurvoetbal.

Het bekertoernooi start voorafgaand op 2 en 3 september met de eerste bekerpoulewedstrijden. Na drie bekerpoulewedstrijden, die allemaal in de daaropvolgende weekenden gespeeld worden, begint de competitie.

Voorleggen en uitwerken

In januari gaat de KNVB het land in om de plannen voor te leggen en samen uit te werken. Dit gebeurt op themabijeenkomsten, door heel het land, met clubvertegenwoordigers. Het is de insteek om uiterlijk voor 1 februari duidelijkheid te hebben over de speeldagenkalender 2017/2018. Of het amateurvoetbalseizoen 2017/2018 inderdaad later gaat beginnen hangt af van de reactie van amateurclubs. Wil je hierover meedenken of een mening en/of suggestie geven? Stuur dan een e-mail.

Tweede en Derde divisieclubs

Met de vertegenwoordigers van de Tweede divisie, Derde divisie en de Hoofdklasse is wel al besloten om de competitie later te beginnen. Voor de hoogste twee amateurdivisies is de competitieaftrap in het weekend van 26 en 27 augustus. De Hoofdklasse is één weekeinde later aan de beurt op 2 en 3 september. Zoals gebruikelijk worden in augustus ook de eerste wedstrijden om de landelijke KNVB Beker gespeeld. De eerste kwalificatieronde staat gepland op zaterdag 19 augustus en de tweede ronde voor woensdag 23 augustus. Indien mogelijk worden wedstrijden van de tweede kwalificatieronde in het weekeinde van 26 en 27 augustus gespeeld. Uiteraard kunnen dit dan alleen wedstrijden zijn waar geen Tweede en Derde divisie clubs bij betrokken zijn.

Volledige speeldagenkalender
De volledige speeldagenkalender voor het seizoen 2017/2018 wordt zo snel mogelijk na 1 februari gepubliceerd.

(Bron: knvb.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *