Groene Ster in blessuretijd naar gelijkspel

Groene Ster speelde afgelopen zondag op de valreep gelijk (1-1) bij middenmoter Gestel, waardoor het eerste punt op vreemde bodem werd behaald. Ver in blessuretijd wist Roel Schirra de verdiende gelijkmaker te scoren. Gestel, dat tot afgelopen zondag op eigen veld zes duels won en een keer gelijk speelde, was een kwartier voor tijd uit een strafschop op een 1-0 voorsprong gekomen. Groene Ster verzuimde de Eindhovense ploeg de eerste thuisnederlaag toe te dienen. De Heerlerheidse ploeg wist het vele balbezit en de betere kansenverhouding niet om te zetten in meerdere doelpunten.

Groene Ster kende een sterke start op het Eindhovense kunstgras. In de openingsminuten moest Gestel-doelman Jamil Kools al zijn kwaliteiten tonen bij  schoten van Kevin Werker en Roel Schirra. Hierna kwam Gestel via de snelle spits Carsley Mathilda twee keer vrij voor het Groene Ster-doel, echter doelman Willem-Jan Thijssen redde twee keer op fraaie wijze. Na ruim twintig minuten zette Groene Ster de beste aanval op voor de pauze. Steff de Wit bediende de mee opgekomen Dylan Zwartjes op maat, echter zijn voorzet werd door Roel Schirra net naast getikt. Groene Ster bleef aanvallend het meest gevaarlijk. Mick Hellemons zag zijn kopbal net naast gaan en Ricardo Geurts schoot net over het Gestel-doel. Aan de andere kant was ook Gestel dicht bij de openingstreffer, maar Steff de Wit wist de bal voor de doellijn weg te koppen.

Het eerste kwartier na de pauze stond in het teken van twee keer een protest van beide ploegen. Eerst claimde heel Gestel een strafschop na een vermeende handsbal en even later blokte een Gestel-verdediger een schot van Roel Schirra met de arm. In beide gevallen wilde arbiter de Cock niets weten van een strafschop. Hierna volgde een stevig aanvalsoffensief van Groene Ster, echter zonder doelpunten. Drie achtereenvolgende hoekschoppen leverden geen gevaar op, een afstandsschot van Mick Hellemons werd gestopt door de Gestel-doelman en een schot van Roel Schirra eindigde naast de paal. Groene Ster verzuimde zich te belonen en uit een van de spaarzame tegenaanvallen van Gestel tikte Roy Maessen ongelukkig Ferd Pasaribu aan. Arbiter de Cock wees nu wel resoluut naar de stip. De in de winterstop aangetrokken Haris Hasanovic maakte namens Gestel geen fout en liet Willem-Jan Thijssen kansloos: 1-0. In de laatste tien minuten volgde een hevig slotoffensief van Groene Ster om de gelijkmaker eruit te persen. Nadat eerst nog drie vrije trappen geen succes opleverden, was het centrale verdediger Kevin Werker die een hoge voorzet verlengde waarna Roel Schirra notabene met zijn rechter de terechte gelijkmaker scoorde: 1-1.

Groene Ster stapte met dubbele gevoelens van het veld af. Blij met de gelijkmaker in blessuretijd, maar tegelijkertijd ook ontevreden omdat deze wedstrijd de volle winst had moeten opleveren tegen een tegenstander Gestel die binnen en buiten de lijnen te veel energie stak in kritiek leveren op de arbitrage met als resultaat vijf gele kaarten en het wegzenden van assistent-trainer Tonnie van de Wetering. Komende zondag zal Groene Ster het positieve uit dit duel moeten meenemen als Vlissingen te gast is op sportpark Pronsebroek. Een tegenstander waartegen Groene Ster nog iets heeft goed te maken na de eerdere 4-0 nederlaag in Zeeland.

Gestel – Groene Ster 1-1 (0-0). 78. Haris Hasanovic (strafschop) 1-0, 90. Roel Schirra 1-1. Scheidsrechter: R.N. de Cock (Tilburg). Rood: Tonnie van de Wetering (assistent-trainer Gestel). Geel: Irfan Gadzo, Tufan Koca, Robertico Wall, Jamil Kools, Ritchie-Sam Anpong (allen Gestel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *