Trefzeker Groene Ster overtuigend naar volle winst in Nuenen

Groene Ster behaalde afgelopen zondagmiddag een uiterst noodzakelijke en verdiende 2-5 overwinning bij nummer twee Nuenen. Groene Ster wist zichzelf eindelijk eens te belonen voor het vaak goede veldspel en toonde zich daarbij effectief in de afronding. Aanvallend ging er steeds veel dreiging uit van de sterdragers en in de verdediging en op het middenveld werden de meeste duels gewonnen. De ruime winst in Nuenen betekent de eerste driepunter van 2017, de eerste uitzege van het lopende seizoen en de sportieve revanche nadat het eerdere duel tegen Nuenen in de seizoensouverture in een grote sof was geëindigd.

Groene Ster kende op het regenachtige sportpark Oude Landen een sterk en daadkrachtig begin. Nadat in de openingsfase Kevin Werker zijn kopbal uit een hoekschop van Roel Schirra net naast zag gaan, was het even later toch raak. Dave Velraeds speelde zich knap vrij en scoorde op fraaie wijze de openingstreffer. Echter zes minuten later was de stand alweer in evenwicht. Uit een hoekschop kon Nuenen-aanvoerder Max Verkuijl geheel vrijstaand de gelijkmaker scoren: 1-1. In een levendig duel kreeg Groene Ster vier minuten later een unieke kans om op voorsprong te komen. Arbiter Schul wees resoluut naar de stip na een handsbal in het zestienmetergebied van Nuenen-verdediger Koen Bots. Roel Schirra zag zijn inzet via de onderkant van de lat weer het veld inspringen. Toch kwam Groene Ster binnen een half uur op voorsprong nadat Steff de Wit onhoudbaar in de bovenhoek raak pegelde: 1-2. Nuenen leek nog aan te gaan dringen, maar aan de andere kant verzuimde Dave Velraeds nog voor rust de voorsprong te vergroten vrij voor Nuenen-doelman Keeris.

De tweede helft was amper drie minuten oud toen Roel Schirra uiterst behendig Groene Ster op een 1-3 voorsprong wist te zetten. Nadat een schot van dichtbij door Nuenen-invaller Max van de Gevel naast de paal vloog, viel na ruim een uur voetbal de definitieve beslissing. Ricardo Geurts toonde zich binnen een minuut tot tweemaal toe scherprechter door met de 1-4 (schuiver) en de 1-5 (fraaie lob) Nuenen-doelman Jeroen Keeris, met 19 jaar de jongste speler van het veld, kansloos te laten. Met nog 25 minuten op de klok een voorsprong van ongekende weelde. Vijf gescoorde doelpunten in een competitiewedstrijd, iets dat Groene Ster in seizoen 2014-2015 voor het laatst wist te realiseren toen SV TOP op eigen veld met 5-3 werd verslagen. In het restant van het duel liet Groene Ster na de score verder op te schroeven. Nuenen, dat voor de derde achtereenvolgende keer haar meerdere moest erkennen in een Limburgse ploeg, wist via invaller Max van de Gevel te milderen tot 2-5 en zag aanvaller Yevghenny Marceli op de lat schieten.

Voor Groene Ster is deze winst een dubbele opsteker. Met nog tien finales voor de boeg is de aansluiting met de overige staartploegen weer in zicht. Daarbij zal deze driepunter het nodige zelfvertrouwen moeten geven voor de bekerontmoeting (5e ronde) op eigen veld tegen DESO van aanstaande donderdagavond 9 maart (20.00 uur) en de degradatiekraker tegen Chevremont komende zondag.

Nuenen – Groene Ster 2-5 (1-2). 10. Dave Velraeds 0-1, 16. Max Verkuijl 1-1, 28. Steff de Wit 1-2, 48. Roel Schirra 1-3, 64. Ricardo Geurts 1-4, 65. Ricardo Geurts 1-5, 68. Max van de Gevel 2-5. Scheidsrechter: R.G.C.M. Schul (Leidschendam). Geel: Richard van Malten (Nuenen), Sebastiaan de Jongh, Dwayne van Westering (beiden Groene Ster).Lachende gezichten bij de meegereisde Groene Ster supporters

Een reactie

op “Trefzeker Groene Ster overtuigend naar volle winst in Nuenen
Een reactie op “Trefzeker Groene Ster overtuigend naar volle winst in Nuenen
  1. Genoten van deze wedstrijd. \opvallend detail geel voor |Dwayne en Stef, in de thuiswedstrijd augustus vorig jaar eindscore 0-6 kregen ze allebei ook geel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *