Groene Ster laat in extremis zege glippen

Groene Ster behaalde tegen Gemert in een doelpuntrijke wedstrijd een 3-3 gelijkspel. Een uitslag waar voor de aftrap -gezien de personele problemen- elke Groene Ster-aanhanger tevreden mee zou zijn geweest. Echter op basis van het spelverloop, een 2-0 voorsprong met rust en in blessuretijd de gelijkmaker van Gemert, mogen we rustig stellen dat Groene Ster de zege liet ontglippen. Twee dure punten dus in de opmars naar de veilige twaalfde plaats. De achterstand op deze plek (RKAVV) bedraagt nu nog drie punten. Met nog acht wedstrijden voor de eindstreep is echter nog van alles mogelijk en is de kloof naar de veilige plekken overbrugbaar te noemen.

Net als in het duel tegen Blauw Geel’38 kende Groene Ster tegen het bezoekende Gemert een kickstart. Al na twee minuten kwam Groene Ster op een 1-0 voorsprong. Een scherpe pass in de diepte van Dave Velraeds bereikte Ricardo Geurts die de openingstreffer scoorde. Groene Ster moest hierna terug in de verdediging, maar bleef in balbezit steeds volop de aanval zoeken. Dit leverde na 35 minuten opnieuw een doelpunt op voor Groene Ster toen een strakke voorzet van Kevin Vijgen door Gemert-verdediger Ronny van den Elzen in eigen doel werd gewerkt: 2-0. Op slag van rust verzuimde Gemert de aansluitingstreffer te scoren. Vrij voor Groene Ster-doelman Willem-Jan Thijssen schoof Vincent Buijssen de bal naast het doel.

Na de pauze vanaf de aftrap een fel aanvallend Gemert. Al na drie minuten stond de 2-1 op het scorebord via Youri van Brussel. Even later moest aanvoerder Maikel van Kesteren in zijn 333e officiële duel noodgedwongen geblesseerd naar de kant. Zijn plek werd ingenomen door Remo Gielkens. Hoewel Gemert daarna het meeste balbezit had, waren er ook kansen voor Groene Ster. Op aangeven van Remo Gielkens werd een inzet van Ricardo Geurts van de Gemertse doellijn gehaald. Vlak daarvoor faalde Youri van Brussel vrij voor doelman Willem-Jan Thijssen na onnodig balverlies van Groene Ster. Uiteindelijk viel tien minuten voor tijd de gelijkmaker toen wederom Youri van Brussel op de juiste plek stond om balverlies van Groene Ster af te straffen. Groene Ster liet het er echter niet bij zitten en toonde veerkracht. Nadat eerst Roel Schirra strak inschoot op de vuisten van Gemert-doelman Sven van Ommeren, was het de volgende aanval wel raak. Matig verdedigen van de boomlange Bram Jacobs werd door Remo Gielkens beheerst en fraai afgestraft met de 3-2 voorsprong en dat met nog drie minuten op het scorebord. In de lang bemeten extra speeltijd kwam Gemert, inmiddels met tien man spelend na twee gele kaarten voor Yoeri Vissers, toch nog op gelijke hoogte. Op aangeven van Youri van Brussel scoorde invaller Ralf Kemper de gelijkmaker (3-3). Bij Groene Ster maakte ondertussen Cliff Pötgens (aanvoerder JO19-1) zijn debuut in Groene Ster 1.

Aanstaande zondag staat de volgende finale op de speelkalender als buurman EHC/Heuts op bezoek komt. De Hoensbroekenaren behaalden uit de laatste vier wedstrijden een punt en staan ten opzichte van Groene Ster met vier punten en een wedstrijd meer gespeeld net boven de gevarenzone op een 11e plaats. Een Heerlense stadsderby met grote belangen derhalve.

Groene Ster – Gemert 3-3 (2-0). 2. Ricardo Geurts 1-0, 35. Ronny van den Elzen (eigen doelpunt) 2-0, 48. Youri van Brussel 2-1, 80. Youri van Brussel 2-2, 86. Remo Gielkens 3-2, 90. Ralf Kemper 3-3. Scheidsrechter: A.J.F. Midden (Heteren). Rood (2x geel): Yoeri Vissers (Gemert). Geel: Roel Schirra, Remo Gielkens (beiden Groene Ster), Jens Leyten, Ron Jansen, Ralf Kemper, Jasper Lalisang (allen Gemert).

Bekijk foto’s Groene Ster – Gemert (met dank aan Lucho Carreno)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *