Groene Ster maakt zich op voor derbystrijd met EHC/Heuts

Op de laatste zondag van maart ontvangt Groene Ster buurman EHC/Heuts op sportpark Pronsebroek. Derby-time dus in Heerlerheide tussen twee ploegen die aan de onderkant van de hoofdklasse B vertoeven en snel de weg naar boven willen vinden. EHC/Heuts bleef na de carnaval puntloos met drie nederlagen tegen achtereenvolgens DHC, Quick en Halsteren. De ploeg van scheidend trainer Paul Meulenberg is daardoor afgezakt naar een elfde stek en hikt tegen de gevarenzone aan. Het verschil tussen Groene Ster (15e plaats) en EHC/Heuts (11e plaats) bedraagt vier punten in de wetenschap dat de Hoensbroekenaren een wedstrijd meer hebben gespeeld. Een schamel verliespunt derhalve waardoor het duel van de nodige importantie is voorzien.

Groene Ster is met acht punten uit de laatste vier wedstrijden aan een prima serie bezig, kent een ongeslagen status in de derde periode en zal in de burenstrijd het vizier naar de veilige plekken scherper willen stellen. Eerder dit seizoen troffen beide ploegen elkaar in Hoensbroek en ging EHC/Heuts door hun grootste seizoensoverwinning (3-0) met de winst aan de haal. Eenzelfde nederlaag moest Groene Ster slikken in de thuiseditie tegen EHC/Heuts van seizoen 2015-2016. Hoogste tijd voor Groene Ster om zondag met de nodige sportieve revanchegevoelens weer eens een goed resultaat te behalen in de onderlinge burenstrijd. Tel daarbij het feit op dat beide ploegen geen uitglijder willen maken in de spannende strijd onderin de ranglijst en de ingrediënten voor een spannende en enerverende derby zijn vooraf volop aanwezig. Daarbij zien de weersvoorspellingen er goed uit en is het aan de supporters om de sfeer compleet te maken.

De manschappen van Ed Hendriks, Remo Gielkens en Diego Jongen kunnen uw steun goed gebruiken en daarom nodigen wij iedereen uit om Groene Ster als 12e man langs de lijn te ondersteunen. Arbiter Roy Witlox uit Berlicum zal komende zondag om 14.30 uur fluiten voor de aftrap. Zorg dat je erbij bent!

HoofdklasseBZondag 26 maart 2017

Groene Ster – EHC/Heuts

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: R. Witlox uit Berlicum

aanvang: 14.30 uur


PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 26 maart 2017 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – EHC/Heuts 1 Faysel Tajjiou pupil van de week. Faysel is 7 jaar en zit in groep 4 van de Gérardus Majella basisschool. Faysel is spits van Groene Ster JO9-3 (F3) welk team getraind wordt door Marcel Adema, Richard Roubos en Olaf Huntjens. Zijn favoriete club is Real Madrid en zijn favoriete speler is Pierre-Emerick Aubameyang van Borussia Dortmund. Faysel voorspelt een 2-1 overwinning voor Groene Ster tegen EHC/Heuts.

 

 

 

 


SPONSOREN VAN DE WEEK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *