Dubbele winst voor Groene Ster

Groene Ster heeft de sterke serie in de derde periode een knap vervolg gegeven door buurman EHC/Heuts in de Heerlense stadsderby met 2-0 terug te wijzen. De eerste winst werd al voor de aftrap behaald met de presentatie van de nieuwe hoofdsponsor Geelen Vastgoed & Bouw voor de komende 2,5 jaar. Op het veld werd Roy van Oudenhoven, algemeen directeur van Geelen Vastgoed & Bouw, en zijn echtgenote Wendy toegesproken door voorzitter Jos Op ’t Eijnde en bedankt door bestuur en spelers. De tweede winst werd binnen de witte lijnen behaald. Op het voor het eerst in 2017 zonovergoten sportpark Pronsebroek klopte een sterk spelend Groene Ster op overtuigende wijze buurman EHC/Heuts met 2-0. Dylan Zwartjes en Roel Schirra zorgden vlak na rust binnen een mum van tijd met twee fraaie treffers voor de beslissing in de wedstrijd.

Net als in de eerdere ontmoeting op een zonnige oktoberzondag in 2016 waren er afgelopen zondag wederom veel belangen voorafgaand aan de Heerlense hoofdklassederby tussen Groene Ster en EHC/Heuts. Beide ploegen hielden elkaar in een pittige eerste helft aardig in bedwang, waarbij de kansen op een hand te tellen waren. De beste mogelijkheid was er in de openingsfase voor de bezoekers. Een steekbal door het hart van de Groene Ster-defensie bereikte de in de vrije ruimte gelopen Dennis Dengering. Echter Willem-Jan Thijssen pareerde de inzet van de oud-Fortunees op fraaie wijze. Pas nadat een kopbal van EHC-aanvoerder Olaf Rompelberg over het doel belandde, was het Roel Schirra die na een solo zijn schot naast zag gaan.

Na de pauze vanaf de aftrap een ontketend Groene Ster. In twee minuten scoorde Groene Ster tweemaal. Eerst verschalkte Dylan Zwartjes met een formidabel afstandsschot van zo’n 25 meter de Hoensbroekse goalie Rik Klyn: 1-0. Een minuut later scoorde Roel Schirra de bevrijdende 2-0 op aangeven van Ricardo Geurts. Ook na de 2-0 voorsprong bleef Groene Ster de aanval zoeken, terwijl verdedigend en op het middenveld Groene Ster stevig de touwtjes in handen had. EHC, met de minst scorende voorhoede van de hoofdklasse B, leek van slag na de twee snelle tegentreffers en probeerde het tevergeefs met schoten uit de tweede lijn. Bastian Weiser en Olaf Rompelberg zagen hun inzetten echter naast gaan. De betere kansen waren er voor Groene Ster. Achtereenvolgens Ricardo Geurts, Dave Velraeds en Roel Schirra waren dicht bij de derde thuistreffer. Uiteindelijk haalde Groene Ster zonder problemen het eindsignaal, zeker nadat een kwartier voor tijd EHC-verdediger Jesse Wijnen met een rode kaart van het veld werd gestuurd na een grove charge op Ricardo Geurts.

Een sterke teamprestatie van de groen-witten en een mooie zonnige zondag voor de Groene Ster-supporter. Voor Groene Ster zijn nu de veilige twaalfde (1 punt) en elfde plaats (2 punten) na deze winst en de sterke reeks (11 punten uit de laatste vijf duels) binnen handbereik. De komende drie competitieduels op vreemde bodem tegen achtereenvolgens OSS’20, DOSKO en DESO (allemaal concurrenten in het rechterrijtje van de ranglijst) zijn de volgende finales in de strijd voor klassebehoud.

Groene Ster – EHC/Heuts 2-0 (0-0). 49. Dylan Zwartjes 1-0, 49. Roel Schirra 2-0. Scheidsrechter: R. Witlox (Berlicum). Rood: Jesse Wijnen (EHC/Heuts), Marcel Dibbets (elftalleider EHC/Heuts). Geel: Bastian Weiser, Omar el Achkar (beiden EHC/Heuts).

Bekijk foto’s Groene Ster – EHC/Heuts (met dank aan Lucho Carreno)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *