Overgang naar mobiel DWF en digitale spelerspassen

Met ingang van komend seizoen wordt de plastic spelerspas afgeschaft. In alle amateurvoetbalcompetities wordt overgestapt op de Wedstrijdzaken-app, met daarin digitale spelerspassen en het mobiel digitaal wedstrijdformulier (DWF).

In vijf districten zijn pilots gestart om te bekijken hoe verenigingen en officials het gebruik van de Wedstrijdzaken-app oppakken. In de meeste gevallen gaat dat prima, maar nog niet overal. Voor de KNVB reden om betrokkenen intensief te blijven informeren over de verandering. Online, telefonisch, maar ook op bijeenkomsten.

Informatiebijeenkomsten
Zo wordt er op korte termijn in alle 18 serviceregio’s een informatiebijeenkomst gehouden. Nadere berichtgeving hierover volgt spoedig. Veel informatie is overigens al beschikbaar op KNVB ASSIST, het online kennisplatform voor verenigingen. Voor officials is er informatie te raadplegen op SCHEIDS ASSIST. Je vindt hier onder andere een lijst met veel gestelde vragen en antwoorden, die recent is uitgebreid.

Afbouw plastic spelerspas
Om clubs niet te verplichten voor een korte periode nog nieuwe spelerspassen aan te schaffen, is het sinds 4 maart toegestaan om te spelen zonder (geldige) plastic spelerspas, zolang de speler zich kan legitimeren met een officieel en geldig identiteitsbewijs. Deze maatregel geldt tot het einde van dit lopende seizoen.

Vrijdagavond ‘7-tegen-7’ al over
Vanaf vrijdag 7 april stapt het vrijdagavond ‘7-tegen-7-voetbal’ over op het gebruik van de Wedstrijdzaken-app voor het doorgeven van de uitslagen. Dit kan vanaf die dag niet meer via Sportlink Club. Deelnemende verenigingen zijn hier apart over geïnformeerd, ook met het oog op noodzakelijke voorbereiding. Meer informatie daarover is te vinden in het Service Center van Sportlink.


Bekijk ook onderstaande links:

Plastic spelerspas vanaf zaterdag 4 maart niet meer verplicht

Mobiel digitaal wedstrijdformulier veldvoetbal

(bron: knvb.nl)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *