Geen vervolg aan goede serie voor Groene Ster

Groene Ster heeft in Oss tegen OSS’20 geen vervolg kunnen geven aan de sterke serie van de laatste weken. De kampioen van de tweede periode klopte Groene Ster met minimale cijfers: 1-0. Door dit verlies en de verrassende winstpartijen van mede degradatiekandidaten staat Groene Ster met nog zes wedstrijden te gaan op een rechtstreekse degradatieplaats. Al is het verschil naar de veilige plekken overbrugbaar en zal de blik op de ranglijst pas echt nut hebben op zondag 14 mei, de laatste speeldag van de hoofdklasse B.

OSS’20 en Groene Ster zaten aanvankelijk in hetzelfde schuitje met een slechte start uit de eerste 10 wedstrijden. Beide ploegen zijn inmiddels opgekrabbeld en troffen elkaar afgelopen zondag, nadat de eerdere ontmoeting in een 1-1 gelijkspel eindigde. In de eerste helft was het meeste balbezit voor de thuisclub, al bleef Groene Ster ook brutaal de aanval zoeken. Hierdoor ontstonden er kansen over en weer. Aan Groene Ster-zijde voor Ricardo Geurts en Steff de Wit. De beste kansen vielen voor de thuisclub te noteren. Zo ronselde doelman Willem-Jan Thijssen een vrije trap van Mats van Huijgevoort knap uit zijn doel en haalde Dylan Zwartjes een bal voor de doellijn weg bij een offensief van OSS’20. Beide teams zochten zonder doelpunten de kleedkamers op.

Tien minuten na de pauze kreeg middenvelder Ferdy van den Berg plots vrije doortocht van de Groene Ster-defensie om vervolgens af te ronden (1-0). Hierna ging Groene Ster al snel alles of niets spelen, waardoor de ploeg van scheidend trainer Maarten van Vugt enkele malen dichtbij een tweede treffer was. Sterk keeperswerk van Groene Ster-doelman Willem-Jan Thijssen voorkwam dat de gastheren de score verder konden opschroeven. Gezien de minimale achterstand perste Groene Ster er nog een slotoffensief uit, waarna meteen de kans op de gelijkmaker viel. Een vrije trap van Dylan Zwartjes bereikte Ricardo Geurts die net tekort kwam om Oss-doelman Rick van der Leest te kloppen.

Na dit teleurstellende resultaat mag Groene Ster geen misstap meer maken. Aanstaande zondag opnieuw een degradatiekraker als de groen-witten op bezoek gaan bij hekkensluiter DOSKO in Bergen op Zoom.

OSS’20 – Groene Ster 1-0 (0-0). 56. Ferdy van den Berg 1-0. Scheidsrechter: R.C.P. van der Werff (Druten). Geel: Tony de Groot, Joris Razenberg (beiden OSS’20), Dave Velraeds, Sebastiaan de Jongh, Mick Hellemons (allen Groene Ster).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *