Groene Ster houdt huis en wint jubileumduel in stijl

IFC uit Hendrik Ido Ambacht beleefde opnieuw geen leuke middag in Heerlerheide. In navolging van vorig seizoen, toen verloor de ploeg uit de provincie Zuid-Holland met 4-0, werden de Ambachtenaren door een sterk spelend Groene Ster opnieuw overtuigend en met grote cijfers verslagen: 5-1. De jubileumwedstrijd in de hoofdklasse B -het 250e duel voor Groene Ster- kreeg daarmee niet alleen wat het verdiende, maar en passant was het ook nog eens smullen voor de Groene Ster-aanhanger gezien de vijf fantastische doelpunten die Groene Ster wist te scoren. Absoluut hoogtepunt in de doelpuntenproductie was de beslissende 4-1 van Dylan Zwartjes, die vanaf eigen helft met een wonderdoelpunt magnifiek raak kogelde.

Vanaf de aftrap werd snel duidelijk dat beide ploegen de intentie hadden om met een aanvallende speelwijze tot een positief resultaat te komen. De bezoekers schuwden de aanval dan ook niet. Na een eerste actie van Groene Ster-aanvaller Eloy Cox, waarbij de goed leidende scheidsrechter Van der Werff resoluut een strafschop wegwuifde, verscheen IFC gevaarlijk voor het Groene Ster-doel. Bij een inzet van de boomlange IFC-spits Marwin Richard moest Groene Ster-doelman Willem-Jan Thijssen vol aan de bak om de 34-jarige routinier het scoren te beletten. Hierna nam Groene Ster het meeste initiatief hetgeen resulteerde in twee doelpunten in zes minuten. Eerst bediende Roel Schirra de goed in de ruimte gedoken Roy Janssen op maat, die net als tegen Vlissingen koppend scoorde: 1-0. Even later bracht Dylan Zwartjes de jeugdige spits Eloy Cox in stelling, die vervolgens met een vrije halve omhaal zijn vierde competitietreffer liet aantekenen (2-0). IFC, onder leiding van oud-prof Virgil Breetveld, liet zich echter niet ontmoedigen en bleef de aanval zoeken. Twee minuten na de 2-0 stond de aansluitingstreffer dan ook al weer op het scorebord. Nadat Groene Ster-verdediger Danny Stassar in eerste instantie de bal nog voor de doellijn wist weg te werken, profiteerde de 37-jarige IFC-nestor Nico Ramos van de onrust in de Groene Ster-defensie door vanaf buiten het zestienmetergebied de 2-1 te scoren.

Na de rustpauze kreeg Groene Ster via Eloy Cox meteen twee enorme kansen. Gastendoelman Davey van Pelt wist daarbij echter tot tweemaal toe zijn doel schoon te houden. De aanvallende druk die Groene Ster op de mat legde, bleef echter voortduren en meer doelpunten konden dan ook niet uitblijven. Tien minuten na rust liep middenvelder Steff de Wit op het juiste moment in de vrije ruimte om de bal vervolgens hoog tegen de touwen te schieten: 3-1. Daarna produceerde Dylan Zwartjes zijn kunststukje. Geheel vrijstaand op eigen helft, vanaf vijf meter voor de middenlijn, haalde de latere Man of the Match verwoestend uit waarbij de ver voor zijn doel staande IFC-doelman Davey van Pelt vertwijfeld en tevergeefs terugliep en alle aanwezigen de bal in het doel zagen ploffen: 4-1. Een grandioos doelpunt dat uitbundig werd gevierd en waarmee het treffen definitief werd beslist. Het sierde IFC dat zij hierna voetballend bleven strijden voor een beter resultaat. Spits Marwin Richard, die verder goed in de tang zat bij Kevin Werker, kopte net naast en de jeugdige invaller Mohammed el Bannasri zag zijn inzet gestopt door doelman Willem-Jan Thijssen. De vijfde treffer van Groene Ster in de blessuretijd was echter typerend voor de kracht van de huidige Groene Ster-selectie. De drie invallers Jelle Raets, Dave Velraeds en Wessel Franssen gaven de thuisclub in de slotfase extra en frisse impulsen. Zo ook bij het vijfde doelpunt. De gedreven Dave Velraeds bediende vanaf de linkerflank spits Wessel Franssen op maat, die met zijn fraaie kopbal onhoudbaar scoorde en de eindstand van 5-1 in de boeken liet noteren.

Met 23 punten uit 12 wedstrijden bezet Groene Ster een gedeelde tweede plaats samen met Gemert, waarbij de achterstand op koploper OSS’20 drie punten bedraagt. Voordat de winterpauze van start gaat, staan er voor Groene Ster in de komende maand december nog drie uiterst interessante competitiewedstrijden en een bekerwedstrijd op het programma. Komende zondag start de laatste voetbalmaand van 2017 met een uitduel in en tegen Nuenen, een niet te onderschatten tegenstander die op eigen veld iets goed zal willen maken na de 3-0 nederlaag bij Baronie van afgelopen zondag.

Zondag 3 december Nuenen – Groene Ster
Donderdag 7 december SHH – Groene Ster (3e ronde districtsbeker)
Zondag 10 december Groene Ster – OSS’20
Zondag 17 december Gemert – Groene Ster

Groene Ster – IFC 5-1 (2-1). 23. Roy Janssen 1-0, 29. Eloy Cox 2-0, 31. Nico Ramos 2-1, 55. Steff de Wit 3-1, 78. Dylan Zwartjes 4-1, 89. Wessel Franssen 5-1. Scheidsrechter: R.C.P. van der Werff (Drunen). Geel: Dylan Zwartjes (Groene Ster), Perry van Eijken, Marwin Richard, Mohamed el Bannasri (allen IFC).

Bekijk foto’s Groene Ster – IFC (bron: Tom de Cock)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *