Groene Ster klopt SHH in districtsbeker

Groene Ster bereikte afgelopen donderdagavond de volgende ronde van de districtsbeker door in Herten tweedeklasser SHH met 0-2 te verslaan. De groen-witten voegen zich daarmee bij de laatste 32 teams in de bekercompetitie en spelen in de vierde ronde meteen een heuse bekertopper als op donderdag 22 februari 2018 een uitduel wacht tegen competitiegenoot SV Meerssen.

Op een koud, nat en guur sportpark De Wolfsberg ging Groene Ster vanaf de aftrap vol in de aanval. SHH moest dan ook het overgrote deel van de wedstrijd in de verdediging (hoekschoppenverhouding SHH (3) en Groene Ster (10)). Na acht minuten opende Eloy Cox de score uit een goede strakke voorzet van Tom Hermans, die door aanvoerder Maikel van Kesteren op maat bediend werd. Na bijna een half uur spelen zette Dylan Zwartjes de 0-2 op het scorebord door met een laag afstandsschot SHH-goalie Ruud Schuman te verschalken in de korte hoek.ย Een hogere score leek slechts een kwestie van tijd. Leek, want gescoord werd er niet meer in dit bekerduel. Op slag van rust kreeg SHH via Swen Domburg en Enzo Dirksen nog twee kansen die voorlangs gingen.

Na de pauze weliswaar een surplus aan balbezit voor Groene Ster en continue aanvalsspel op de helft van SHH, maar doelpunten bleven uit. Daarvoor was het tempo te laag, kwamen passes te vaak niet aan en ontbrak de juiste scherpte. De hardwerkende Wessel Franssen zag zijn inzet van de doellijn gehaald worden en bij zijn terug gelegde kopbal stond niemand van Groene Ster voor het lege doel. SHH ging niet bij de pakken neerzitten en verscheen ook nog enkele malen voor het doel van Lars Heuten, echter de thuisclub kon Groene Ster niet meer verontrusten. Bij de grootste kans voor SHH bracht Jelle Raets redding door de bal uit de doelmond weg te werken.

SHH – Groene Ster 0-2 (0-2). 8. Eloy Cox 0-1, 25. Dylan Zwartjes 0-2. Scheidsrechter: R.H.F.A. Meijers (Beek).

Bekijk programma/uitslagen 3e en 4e bekerronde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *