Totale off-day voor Groene Ster tegen Juliana’31

Groene Ster leed afgelopen zondag een 0-3 thuisnederlaag tegen Juliana’31 en daar viel weinig op af te dingen. De laatste drie thuiswedstrijden (Vlissingen, IFC en Goes) leverde voor Groene Ster telkens de volle buit op met goed voetbal en 11 gescoorde doelpunten. Tegen de Maldenaren kwam Groene Ster geen moment in de buurt van dat niveau en lag een complete off-day ten grondslag aan de grootste nederlaag van de huidige competitiejaargang.

Voorafgaand zag het er met de terugkeer van Kevin Werker en Roy Janssen in de basiself nog hoopgevend uit. In de aanvangsfase redde gastendoelman Mitchell de Kluis tot tweemaal toe op achtereenvolgens een kopbal van Roel Schirra en een inzet van Maikel van Kesteren. Gescoord werd er echter door Juliana’31 dat in 2018 al tweemaal tot winst wist te komen en dat voornemen ook op sportpark Pronsebroek etaleerde. Binnen een half uur stond de boomlange Juliana-spits Bob Rossen tot tweemaal toe vogelvrij om voorzetten vanaf beide flanken doeltreffend af te ronden. Tegentreffers die Groene Ster zich mocht aanrekenen door te weinig druk op de bal bij de voorzetten en defensief geflater in de mandekking.

Onder een winters decor leek het er in de tweede helft even op dat Groene Ster de aansluitingstreffer zou gaan scoren. De voor Tom Hermans ingevallen Wessel Franssen zag zijn kopbal door Juliana-doelman Mitchell de Kluis tot hoekschop verwerkt worden en even later stopte de Maldense goalie ook een vrije trap van Dylan Zwartjes. Echter na dit korte offensief vielen er nauwelijks nog kansen te noteren voor Groene Ster en hield het op alle fronten dominerende Juliana’31 het heft in handen. Wist Groene Ster vorige week bij BVC’12 de opgelopen achterstand nog weg te poetsen, in het treffen met Juliana’31 lukte het niet om dit te herhalen. In verwoede pogingen om de aansluiting te forceren bleef de snelle omschakeling van de ploeg van trainer Remko Bicentini voor Groene Ster moeilijk te bespelen in deze wedstrijd. Zo moest centrale verdediger Danny Stassar in korte tijd twee keer aan de noodrem trekken met als gevolg dat de Amsterdamse arbiter Jensch evenzoveel keren de gele kaart tevoorschijn haalde. Uit een toegekende vrije trap scoorde Juliana’31 vervolgens de beslissende 0-3 door aanvoerder Jeroen Meijers.

Voor Groene Ster een complete off-day om snel te vergeten tegen een sterk Juliana’31, dat in Heerlerheide de derde zege van het nieuwe jaar boekte en daarmee het puntentotaal van voor de winterstop wist te verdubbelen. De spanning in de hoofdklasse B loopt weer als vanouds op. Het verschil tussen de 4e plek en de 12e plek (net boven de streep) bedraagt vier punten. Na de carnaval hervat Groene Ster de competitie met een uitwedstrijd tegen Jong FC Den Bosch op zondag 18 februari waarna op donderdag 22 februari (20.00 uur) het bekerduel op de agenda staat bij klassegenoot SV Meerssen.

Groene Ster – Juliana’31 0-3 (0-2). 16. Bob Rossen 0-1, 27. Bob Rossen 0-2, 63. Jeroen Meijers 0-3. Scheidsrechter: J.C. Jensch (Amsterdam). Rood (2x geel): Danny Stassar (Groene Ster). Geel: Eloy Cox, Dylan Zwartjes, Sebastiaan de Jongh (allen Groene Ster), Stefan de Jong (Juliana’31).

Bekijk foto’s Groene Ster – Juliana’31 (bron: Tom de Cock)


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *