Schotloos Groene Ster verliest van Baronie

De wintermaand februari heeft Groene Ster in competitieverband nog weinig goeds gebracht. Na de midweekse bekerwinst tegen klassegenoot Meerssen werd afgelopen zondag de derde nederlaag op rij geleden in de hoofdklasse B tegen het in de gevarenzone verkerende Baronie: 0-2. Groene Ster zakt daardoor voor het eerst deze competitie naar het rechterrijtje.

Op een ijzig sportpark Pronsebroek waar de temperatuur onder nul daalde, kon het voetbal amper bekoren voor het trouw opgekomen publiek. De 20e wedstrijddag van de hoofdklasse B, waar slechts vijf duels doorgang konden vinden, was voor wat betreft het onderlinge treffen tussen Groene Ster en Baronie in alles de omgedraaide versie van de eerdere ontmoeting in Breda (0-1 winst voor Groene Ster) tijdens de seizoensouverture. Niet alleen qua temperatuur maar ook in datgene wat op het kunstgras werd vertoond. Kreeg een goed voetballend Groene Ster in Breda nog kansen bij de vleet en kon het zichzelf permitteren een strafschop te missen, afgelopen zondag waren de mogelijkheden op een hand te tellen. Aangezien Baronie ook amper voor de goal verscheen van doelman Willem-Jan Thijssen leek het rommelige duel op een bloedeloze 0-0 af te stevenen. Maar toch liep het anders, nadat de frontlinie van Baronie ver in de tweede helft wist te profiteren van het zoveelste balverlies aan de kant van Groene Ster. Cheyondre Richardson liet Willem-Jan Thijssen in de verre hoek kansloos (0-1). Groene Ster probeerde zowel voor als na de opgelopen tegentreffer op zoek te gaan naar een doelpunt, maar strandde vooral in goede bedoelingen. Eloy Cox en Dave Velraeds zorgden voor enkele speldenprikken, Kevin Werker zag zijn inzet door Baronie-doelman Robbert van Oorschot gekeerd worden en Roel Schirra produceerde rond het strafschopgebied enkele schoten die kracht en venijn ontbeerden om de Bredase ploeg te verontrusten. Ook het inbrengen van Wessel Franssen en Cliff Pötgens bood geen soelaas meer in de tweede helft.

Na de tegentreffer ging arbiter De Vries mee in het niveau van het duel door bij een buiteling van Gianni Tiebosch de voor een achterbal vlaggende assistent-scheidsrechter te negeren en naar de strafschopstip te wijzen. Het presentje werd door diezelfde Tiebosch in tweede instantie uitgepakt: 0-2. Groene Ster slikte daarmee de derde nederlaag op rij. De ontmoetingen met BVC’12, Juliana’31, Jong FC Den Bosch en Baronie leverde Groene Ster in de eerste seizoenshelft nog vier maal de volle buit op. Na de winterpauze leverde deze reeks de groen-witten enkel een puntje op tegen BVC’12. Voetbal is en blijft onvoorspelbaar. Voor Groene Ster zal de (doel)puntloze competitiemaand februari snel vergeten moeten worden. In de komende maand wacht een nieuwe reeks waar de ommekeer kan worden ingeluid met drie thuisduels (OSS’20, Woezik en Gemert), een uitduel bij SV Meerssen en het bekertreffen op eigen veld tegen UDI’19/CSU.

Mits Koning Winter het toelaat wordt komende zondag op sportpark Pronsebroek de in december versneeuwde wedstrijd tegen OSS’20 ingehaald, het laatste duel van de tweede periode en een mooie uitdaging om de ongeslagen koploper met sportieve wapens tegemoet te treden.

Groene Ster – Baronie 0-2 (0-0). 74. Cheyondre Richardson 0-1, 79. Gianni Tiebosch 0-2. Scheidsrechter: D.H. de Vries (Amstelveen). Geel: Jelle Raets, Steff de Wit, Willem-Jan Thijssen (allen Groene Ster), Wouter Prent (Baronie).

Bekijk foto’s Groene Ster – Baronie (bron: Tom de Cock)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *