Groene Ster kan tegen Rhode voor nieuwe primeur zorgen

Donderdagavond 5 april speelt Groene Ster op sportpark Pronsebroek (aanvang: 20.00 uur) het duel in de kwartfinale van de districtsbeker Zuid II tegen tweedeklasser Rhode/Van Stiphout Bouw uit Sint-Oedenrode. De winnaar van dit bekerduel plaatst zich niet alleen voor de halve finale, maar mag ook het komende seizoen deelnemen aan de landelijke TOTO KNVB beker 2018-2019.

Elf jaar geleden op 9 april 2007 versloeg Groene Ster in seizoen 2006-2007 in de kwartfinale van het districtsbekertoernooi FC Hoensbroek met 4-1, wat destijds de eerste plaatsing voor de landelijke beker betekende en het begin van een succesverhaal in het bekertoernooi met de daarbij opgebouwde status van cupfighter. In dat duel waren huidig hoofdtrainer Maurice Verbunt en assistent-trainer Remo Gielkens actief speler voor de hoofdmacht van Groene Ster. In het daaropvolgende seizoen beleefde Groene Ster meteen haar ‘finest hours’ door in de grote KNVB beker de derde ronde te bereiken waar Quick Boys op een bomvol sportpark Pronsebroek nipt te sterk bleek (1-2).

Beker en Groene Ster zijn woorden die al een decennium lang in één adem worden genoemd. De roemruchte bekerfinale in 1944 tegen Willem II staat nog altijd dik gedrukt in de clubanalen. De groen-witten acteerden vervolgens vanaf seizoen 2007-2008 zes keer achtereenvolgend in het landelijke KNVB bekertoernooi wat een vervolg kreeg in de seizoenen 2015-2016, 2016-2017 en 2017-2018. Donderdagavond ligt een nieuwe primeur in het verschiet voor Groene Ster om voor de 10e keer een ticket te bemachtigen voor het landelijke bekertoernooi.

Nadat Groene Ster in de vorige twee bekerrondes de lastige klippen SV Meerssen (0-2) en UDI’19/CSU (3-0) wist te omzeilen, komt komende donderdag tweedeklasser Rhode/Van Stiphout Bouw naar Heerlerheide. De ploeg uit Sint-Oedenrode gaat souverein aan kop in de tweede klasse H met een aardige voorsprong op de achtervolgers. Met drie gelijke spelen overleefde Rhode de poulefase van de districtsbeker nadat bleek dat voor een noodzakelijk beslissingsduel tweedeklasser Eijsden zich terugtrok. In de knock-outfase wist Rhode achtereenvolgens SSS’18, DAW en Volkel te verslaan. Groene Ster en Rhode troffen elkaar nog nooit eerder in een officiële KNVB-wedstrijd en zullen donderdagavond strijden voor een plaats in de halve finale én plaatsing voor de kwalificatiefase voor het TOTO KNVB bekertoernooi 2018-2019.

Wij hopen u donderdagavond in grote getale langs de lijn te mogen begroeten op sportpark Pronsebroek in Heerlerheide. Aanvang: 20.00 uur. Zorg dat je erbij bent!

KNVB beker logo
KNVB beker district Zuid II – 6e ronde

Donderdag 5 april 2018

Groene Ster – Rhode/Van Stiphout Bouw

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: G.H.A. Stevens (Budel)

aanvang: 20.00 uur

 


KWARTFINALES (DONDERDAG 5 APRIL 2018)

Bekkerveld – SC Susteren (20.00 uur)
Wittenhorst – De Ster (20.15 uur)
Gemert – Deurne (20.00 uur)
Groene Ster – Rhode/Van Stiphout Bouw (20.00 uur)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *