Groene Ster laat UDI’19/CSU zien wie de sterkste is

Om in het rustige vaarwater van de hoofdklasse B te komen heeft Groene Ster afgelopen zondag goede zaken gedaan door een overtuigende 3-1 thuisoverwinning op UDI’19/CSU, tot afgelopen zondag de nummer vier van de ranglijst. Door deze winst hebben de sterdragers alles weer in eigen hand om in de komende duels de handhaving definitief te maken. Evenals in de bekerwedstrijd tegen UDI’19/CSU (3-0 winst) van enkele weken geleden speelde Groene Ster een degelijke partij en toonde zich daarbij een sterk collectief. Daarnaast stond prima combinatievoetbal aan de basis van alle drie de doelpunten. Eloy Cox met zijn 8e seizoenstreffer en Dave Velraeds met zijn eerste twee competitietreffers tekenden voor de productie.

Nog voordat een handvol minuten verstreken waren, kwam Groene Ster op een drukkend warm sportpark Pronsebroek al op voorsprong. Uit een hoekschop van Dylan Zwartjes werd de bal door de UDI’19-verdediging maar half weggewerkt. Jelle Raets bereikte vervolgens Eloy Cox, die met een bekeken kopbal de verslagen UDI’19-doelman Koen van Boxtel wist te verschalken: 1-0. Hierna bleef Groene Ster het meest in balbezit en konden de bezoekers, nog volop in de race voor de derde periode, aanvallend nauwelijks gevaarlijk worden. Dat laatste was de verdienste van Groene Ster dat fris van de lever speelde en met de juiste spirit liet zien de baas te willen zijn in eigen huis. Na ruim twintig minuten bediende aanvoerder Maikel van Kesteren de in de vrije ruimte gedoken Dave Velraeds. Het een-tweetje wat volgde in combinatie met Eloy Cox werd vervolgens door Dave Velraeds bijzonder fraai afgerond: 2-0. Een doelpunt om in te lijsten. Na 35 minuten de eerste en enige kans in de eerste helft voor de Udenaren. Echter verdediger Sebastiaan de Jongh kon voor de doellijn het Udense gevaar keren. Vijf minuten voor de pauze verhinderde UDI’19-goalie Koen van Boxtel met een fraaie redding dat de 3-0 op het scorebord verscheen door een vrije trap van Roel Schirra uit de bovenhoek te tikken.

De tweede helft was vijf minuten oud toen opnieuw Eloy Cox de beweeglijke Dave Velraeds op maat bediende: 3-0. Hierna had Dylan Zwartjes tot tweemaal toe pech met een vrije trap. De UDI’19-doelman en de lat stonden een doelpunt in de weg. Na deze ruime voorsprong duurde het tot het laatste kwartier voordat UDI’19/CSU probeerde aanvallend iets terug te doen. Dit lukte uit een hoekschop waar uit een ouderwetse scrimmage voor het Groene Ster-doel invaller Thijs van der Linden de bal over de lijn wist te werken: 1-3. Hierna moest Groene Ster vijf minuten verdedigend flink met de rug tegen de muur, echter de aansluitingstreffer voor de Brabanders bleef uit. De vingertoppen van Willem-Jan Thijssen en de lat voorkwamen dat een kopbal van UDI’19-verdediger Rinke Pennings een spannende slotfase zou inleiden. In de laatste minuten was Roy Janssen op aangeven van invaller Wessel Franssen nog dicht bij de 4-1 en kopte Wessel Franssen zelf uit een hoekschop van Dylan Zwartjes net naast.

Deze degelijke en dikverdiende zege geeft de burger moed voor het restant van de competitie, waar Groene Ster met de komende inhaalduels (Woezik thuis en het restant bij SV Meerssen) stappen kan zetten om verder naar boven te kijken. Tevens werd na vijf thuisnederlagen de trouwe Groene Ster-supporter weer eens verwend in een duel waar de ploeg van Maurice Verbunt liet zien waartoe het in staat kan zijn. Komende donderdagavond wacht de volgende sportieve uitdaging; de halve finale van de districtsbeker op bezoek bij klassegenoot Gemert.

Groene Ster – UDI’19/CSU 3-1 (2-0). 4. Eloy Cox 1-0, 25. Dave Velraeds 2-0, 52. Dave Velraeds 3-0, 78. Thijs van der Linden 3-1. Scheidsrechter: T. Voncken (Hulsberg). Geel: Rinke Pennings, Tufan Koca (beiden UDI’19/CSU).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *