Groene Ster maakt zich op voor halve finale districtsbeker tegen Gemert

Donderdagavond (aanvang: 20.00 uur) speelt Groene Ster op sportpark Molenbroek in Gemert de halve finale van de districtsbeker Zuid II met als inzet de finaleplek op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) op het sportcomplex van voetbalvereniging SV Deurne. De andere halve finale wordt eveneens donderdagavond gespeeld en gaat tussen de Limburgse eersteklassers Bekkerveld en Wittenhorst.

‘Drie keer is scheepsrecht’ zal een mooie drijfveer zijn voor Groene Ster om donderdagavond alles uit de kast te halen om de bekerfinale te bereiken. In de competitie trok Gemert tweemaal aan het langste eind dit seizoen en in eerdere bekerconfrontaties tegen Gemert (de eindstrijd van de districtsbeker in seizoen 2007-2008 en 2011-2012) moest Groene Ster genoegen met een tweede plaats. Resultaten uit het verleden bieden echter nog geen garantie voor de toekomst en met het feit dat een bekerwedstrijd altijd op zich staat, zullen er donderdagavond hernieuwde kansen liggen voor de equipe van trainer Maurice Verbunt.

Gemert wist de halve finale betrekkelijk eenvoudig te bereiken door achtereenvolgens af te rekenen met Venray, Avanti’31, Excellent, Heer en Deurne. De ploeg van vertrekkend trainer Dennis Dekkers schoot zich afgelopen zondag warm door het competitieduel op eigen veld tegen een naïef spelend Nuenen met grote cijfers in winst om te zetten: 8-1! Vijf doelpunten kwamen op naam van spelmaker Ruben Rodrigues, de Gemertse topscorer zal derhalve donderdagavond in toom moeten worden gehouden. Groene Ster startte het bekertoernooi met kleine zeges bij DVO en SHH om vervolgens de stevige medehoofdklassers SV Meerssen (0-2) en UDI’19 (3-0) te verslaan. Tegen Rhode wist Groene Ster met een 4-1 zege vervolgens een mooi affiche af te dwingen in de grote TOTO KNVB beker (weekend van 18/19 augustus 2018) voor komend seizoen.

De statistieken leren dat Groene Ster vanaf seizoen 2007-2008 tot en met het nieuwe seizoen 2018-2019 inmiddels tien keer deelname aan de prestigieuze landelijke KNVB beker wist te realiseren. Daarbij werd in deze periode (tot en met vorig seizoen) vijf keer de districtsbekerfinale behaald. Een korte terugblik:
2007-2008: finale Gemert – Groene Ster (in Nuth): 1-1 na verlenging. Gemert wint na strafschoppen. Doelpunt Frank Teerling;
2008-2009: finale Groene Ster – JVC Cuijk (in Ospel): 3-1. Doelpunten Maikel van Kesteren (2 x) en Roel Schirra;
2009-2010: finale Groene Ster – Deurne (in Eijsden): 3-5 na verlenging. Doelpunten Diego Jongen (2 x) en René Ritzen;
2011-2012: finale Groene Ster – Gemert (in Tegelen): 1-3. Doelpunt Roy Janssen.
2014-2015: finale JVC Cuijk – Groene Ster (in Someren): 7-2. Doelpunten Remo Gielkens en Roy Janssen

Om aan deze statistiek wederom een bekerfinale toe te voegen wacht eerst aanstaande donderdag het pittige uitduel bij Gemert. Groene Ster zal willen voortborduren op de prima winstpartij in de competitie tegen UDI’19/CSU (3-1). Net als een maand geleden treft Groene Ster na een duel met UDI’19 (destijds voor de districtsbeker) de Gemertenaren die toen in de competitie de punten uit Heerlerheide (1-2) meenamen. Nu is het scenario dat Groene Ster ook in de competitie wist af te rekenen met UDI’19 (3-1) en in het bekerduel met Gemert zal moeten aanklampen aan het niveau wat tegen de Udenaren aan de dag werd gelegd. Hoofdtrainer Maurice Verbunt kende in de voorbije jaren successen door in seizoen 2015-2016 met Chevremont de bekerfinale te winnen en mocht in seizoen 2008-2009 de districtsbeker omhoog houden als aanvoerder van Groene Ster. De manschappen van Maurice Verbunt/Remo Gielkens/Diego Jongen zullen zich er van bewust zijn dat het behalen van de bekerfinale een fraaie seizoensafsluiter is van de huidige voetbaljaargang.

Geef u op voor de busreis naar Gemert!
Aanstaande donderdag vertrekt de supportersbus om 17.00 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Gemert. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich opgeven bij elftalleider Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app).

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark Molenbroek
Sportlaan 9
5421 SK Gemert

KNVB beker logo
KNVB beker district Zuid II – Halve finale

Donderdag 26 april 2018

Gemert – Groene Ster

Locatie: Sportpark Molenbroek

Scheidsrechter: H.M.H. Heuts uit Echt

aanvang: 20.00 uur

 


HALVE FINALES (DONDERDAG 26 APRIL 2018)

Bekkerveld – Wittenhorst (19.30 uur)
Gemert – Groene Ster (20.00 uur)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *