Groene Ster slaat kloof na 2-1 zege op Woezik

Groene Ster wist afgelopen zondag het voorlaatste thuisduel tegen hekkensluiter Woezik in een 2-1 winst om te zetten. Door deze overwinning, voor de eerste keer dit jaar de tweede achtereenvolgende zege in de competitie, voert Groene Ster het rechterrijte aan met de negende plek op de ranglijst. Het einddoel tot handhaving in de hoofdklasse B is daarmee nagenoeg bereikt. Woezik degradeert door deze verliespartij naar de eerste klasse.

Vorig seizoen haalde Groene Ster met een flinke eindspurt in totaal 37 punten binnen na 30 duels. Uit de laatste zes competitieduels werden toen 12 punten behaald. Na de puike winst op UDI’19/CSU (3-1) en de driepunter tegen Woezik is Groene Ster in de huidige competitie eveneens succesvol gestart aan de laatste serie van zes wedstrijden. Na afgelopen zondag staat de teller qua punten al op 36 met nog 3 wedstrijden en een helft (restant uit bij Meerssen) voor de boeg.

Na de jammerlijke bekeruitschakeling was het zaak voor Groene Ster om de draad weer op te pakken in de hoofdklasse B en dat gebeurde met dezelfde basiself als in het bekerduel. De eerste kans in de wedstrijd was er na tien minuten voor Woezik nadat spits Vincent Buijssen zijn schuiver voorlangs zag gaan. Vijf minuten later stond de 1-0 op het scorebord. Na een overtreding op Eloy Cox toonde Dylan Zwartjes zijn wapen door de toegekende vrije trap snoeihard op de lat te schieten. De eerste rebound van Roel Schirra werd nog uit het doel gewerkt door Woezik-goalie Nicholas Skverer, maar vervolgens knalde Dave Velraeds de bal hoog in de touwen: 1-0. Hierna nam Woezik wat meer het initiatief over met enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Willem-Jan Thijssen. Nadat eerst Dylan Zwartjes balverlies wist te corrigeren, waardoor Bas Elemans niet vrij voor Willem-Jan Thijssen verscheen, viel na ruim een half uur spelen toch de 1-1 gelijkmaker via Vincent Buijssen na een strakke voorzet vanaf de linkervleugel. Voor de pauze kreeg Groene Ster nog enkele goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Opnieuw een vrije trap van Dylan Zwartjes, die maar half gekeerd werd door Woezik-doelman Nicholas Skverer en doelpogingen van Eloy Cox, Sebastiaan de Jongh en Dave Velraeds vonden vooralsnog het net niet door toedien van de Wijchense sluitpost.

In de tweede helft ging Groene Ster op jacht naar de voorsprong. Na bijna een uur spelen bereikte een verre ingooi van Dylan Zwartjes de goed in de vrije ruimte gelopen aanvoerder Maikel van Kesteren. Laatstgenoemde draaide knap langs zijn tegenstander en scoorde beheerst de 2-1 voor Groene Ster. De groen-witten verzuimden vervolgens de wedstrijd op slot te gooien door te veel kansen onbenut te laten, waardoor Woezik in de wedstrijd bleef en ook de spanning tot het slotsignaal aanwezig bleef. De opluchting was dan ook groot nadat arbiter Rob Wassink uit Hoofddorp voor het einde floot en Groene Ster de belangrijke driepunter mocht bijschrijven. Een compliment aan de gehele Groene Ster-selectie is dan ook zeker op zijn plaats. Met twee zware wedstrijden in vier dagen, na donderdag de halve finalestrijd in de beker tegen Gemert, was het ook tegen Woezik negentig minuten lang knokken geblazen. Groene Ster heeft in beide wedstrijden alles gegeven en is fier overeind gebleven. Nu is er anderhalve week geen wedstrijd, waardoor in alle rust kan worden toegewerkt naar de tweede helft in en tegen Meerssen op woensdag 9 mei (aanvang 20.00 uur) en het uitduel bij IFC in Hendrik-Ido-Ambacht op zondag 13 mei (aanvang: 14.00 uur).

Groene Ster – Woezik 2-1 (1-1). 16. Dave Velraeds 1-0, 32. Vincent Buijssen 1-1, 57. Maikel van Kesteren 2-1. Scheidsrechter: R. Wassink (Hoofddorp). Geel: Willem-Jan Thijssen (Groene Ster), Jos Peltzer, Bas Elemans (beiden Woezik).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *