Laatste thuiswedstrijden Groene Ster 1 en 2

Op eerste Pinksterzondag worden op sportpark Pronsebroek de laatste thuiswedstrijden van dit seizoen gespeeld voor Groene Ster 1 en 2. Het tweede elftal speelt om 10.30 uur de thuiswedstrijd tegen RVU 2. Bij winst is het kampioenschap in de reserve tweede klasse een feit en kan de kampioensvlag worden gehesen. Groene Ster 1 trapt om 14.30 uur af voor het laatste thuisduel tegen hoogvlieger Halsteren.

Groene Ster 2 – RVU 2

Na de 2-0 winst op WDZ 2 van twee weken geleden kan Groene Ster 2 komende zondag de kroon op een sterk seizoen zetten in het thuisduel tegen RVU 2 uit Rothem. Bij winst is de titel in de reserve tweede klasse veilig gesteld en de enige concurrent Eijsden 2 definitief afgeschud. Het jeugdige team onder leiding van Ali Sabri, Berry Schots, Harold Huntjens en assistent-scheidsrechter Antoine van de Veer kan een steuntje in de rug goed gebruiken. Groene Ster nodigt dan ook iedereen van harte uit om bij deze kampioenswedstrijd aanwezig te zijn. Aanvang: 10.30 uur.

Groene Ster 1 – Halsteren 1

Twee wedstrijden voor het einde van de competitie veilig zijn en plaatsing voor de landelijke TOTO KNVB beker is voor Groene Ster een prima prestatie in seizoen 2017-2018. Op de twee laatste speeldagen in de hoofdklasse B, waarbij de duels op hetzelfde tijdstip van 14.30 uur starten, zullen de definitieve beslissingen vallen voor wat betreft degradatie en verdeling van de nacompetieplekken voor promotie en degradatie. De twee resterende duels (Halsteren thuis en Vlissingen uit) in de hoofdklasse B zullen voor Groene Ster vooral gaan om de sportieve eer, de mogelijkheid om nog richting de middenmoot te klimmen en het puntentotaal (37) ten opzichte van vorig seizoen te vergroten. Halsteren, de nummer twee van de ranglijst, is nog in een felle strijd verwikkeld om een ticket voor de play-offs te bemachtigen. De ploeg van trainer Ruud Pennings deed afgelopen donderdagavond goede zaken door een nipte 1-0 winst tegen Gemert en zal zich in Heerlerheide geen uitglijder kunnen permitteren. Halsteren kan via de reguliere derde periode de promotiereeks voor de derde divisie bereiken en ook nog als hoogst genoteerde ploeg in de eindrangschikking de tweede periodetitel van kampioen OSS’20 overnemen. Voor een plek in de nacompetitie zitten UDI’19/CSU en Goes echter ook op het vinkentouw, waardoor de spanning nog volop aanwezig is voor Halsteren. Groene Ster kon dit seizoen in Halsteren lange tijd gelijke tred houden, totdat in het laatste kwartier twee treffers geïncasseerd moesten worden. Vorig seizoen speelde Groene Ster op het eigen sportpark Pronsebroek een sterke wedstrijd tegen Halsteren wat resulteerde in een 2-0 zege voor de groen-witten waarbij aanvoerder Maikel van Kesteren zich tweemaal scherprechter toonde.

Groene Ster heeft dit seizoen vijf selectiespelers in de gelederen die allemaal een jubileum aantal wedstrijden hebben gespeeld. Maikel van Kesteren (11e seizoen) en Roy Janssen (7e seizoen) speelden thuis tegen EHC/Heuts respectievelijk hun 350e en 200e officiële wedstrijd voor de Heerlerheidse hoofdklasser. In de uitwedstrijd bij Juliana’31 speelde doelman Willem-Jan Thijssen (9e seizoen) zijn 250e wedstrijd en aanvaller Roel Schirra (6e seizoen) zijn 150e wedstrijd voor Groene Ster. Tot slot is centrale verdediger Kevin Werker (5e seizoen) jubilaris met zijn 150e officiële wedstrijd in het uitduel bij EHC/Heuts. Bij elkaar opgeteld hebben deze vijf jubilerende sterkhouders samen 1100 officiële wedstrijden gespeeld in de hoofdmacht van Groene Ster. Het bestuur van Groene Ster zal deze jubilerende spelers huldigen tijdens de afsluitdag op zaterdag 9 juni wanneer ook de speler van het jaar zal worden uitgeroepen en ook afscheid zal worden genomen van spelers die stoppen/vertrekken.

Langs deze weg nodigen wij iedereen uit om Groene Ster 1 en 2 te supporteren in de duels van aanstaande zondag. Kom naar sportpark Pronsebroek en steun Groene Ster als 12e man langs de lijn! Zorg dat je erbij bent!

HoofdklasseB

Zondag 20 mei 2018

Groene Ster – Halsteren

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: S.H.P. Bogers uit Budel

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 29 Jong FC Den Bosch Meerssen 14.30 uur
20-05-2018 Groene Ster Halsteren 14.30 uur
Periode 3 Juliana’31 UDI’19/CSU 14.30 uur
Baronie EHC/Heuts 14.30 uur
Woezik Vlissingen 14.30 uur
OSS’20 BVC’12 14.30 uur
Gemert IFC 14.30 uur
Goes Nuenen 14.30 uur


PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 20 mei 2018 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – Halsteren 1 Fender Reimersdahl pupil van de week. Fender is 6 jaar en zit in groep 3 van bassischool De Ganzerik. Fender speelt in JO7 welk team getraind wordt door Hajo Beckers en zijn vader Leon Reimersdahl. Zijn favoriete club is PSV en zijn favoriete speler is Christiano Ronaldo. Fender voorspelt een 1-2 overwinning voor Halsteren.

 

 

 


BALSPONSOR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *