Groene Ster en Halsteren in evenwicht

De laatste thuiswedstrijd van Groene Ster in het seizoen 2017-2018 tegen hoogvlieger Halsteren leverde afgelopen zondag een doelpuntloos (0-0) gelijkspel op voor de groen-witten. Groene Ster deed zichzelf tekort door in de tweede helft niet op voorsprong te komen tegen een Halsteren dat aanvallend volledig in de grip zat bij de degelijk spelende Groene Ster-verdediging.

Als Groene Ster op eigen veld een tegenstander treft die in de hogere regionen van de hoofdklasse B vertoeft, komt het beste in de ploeg naar boven. Van de top 5 na 29 speelronden vonden Jong FC Den Bosch (2-1), Goes (2-0) en UDI’19/CSU (3-1) hun Waterloo op sportpark Pronsebroek. Tegen nummer twee Halsteren bleef Groene Ster steken op een 0-0 gelijkspel in een duel waarin de ploeg van Maurice Verbunt de bezoekers uit Halsteren in leven liet door niet te scoren.

In een eerste helft met veel strijd op het middenveld vielen de gevaarlijke momenten voor beide doelen op een hand te tellen. Halsteren, dat nog volop in de race is voor een plek in de play-offs voor promotieduels naar de derde divisie, had nog een midweeks duel tegen Gemert in de benen en kwam op een zonnig sportpark Pronsebroek aanvallend amper uit de verf. Aan Groene Ster-zijde was er een goed afstandsschot van Dylan Zwartjes, waarbij de gelouterde Halsteren-doelman Ariën Pietersma een knappe redding moest verrichten om zijn doel schoon te houden. Na de pauze werd Groene Ster aanvallend sterker waarbij kansen voor Eloy Cox (schot) en Wessel Franssen (kopbal) geen genade vonden. Een kwartier voor tijd leek een strakke kopbal van Mick Hellemons Groene Ster de verdiende driepunter te gaan opleveren, echter opnieuw bracht de Halsteren-doelman redding voor zijn ploeg. Gescoord werd er dan ook niet meer in een competitieduel waarin Groene Ster voor de vijfde maal dit seizoen de nul wist te houden. Door dit resultaat bezet Groene Ster een gedeelde negende plaats samen met Vlissingen en Nuenen. Ondanks het puntenverlies kan Halsteren komende zondag een ticket voor de nacompetitie bemachtigen als Juliana’31 de tegenstander is.

Aanstaande zondag 27 mei speelt Groene Ster de laatste competitiewedstrijd als er in Zeeland een bezoek wordt gebracht bij het puntgelijke VC Vlissingen.

Groene Ster – Halsteren 0-0 (0-0). Scheidsrechter: S.H.P. Bogers (Budel). Geel: Roy Janssen, Dylan Zwartjes (beiden Groene Ster), Perry Bierkens (Halsteren).

Bekijk foto’s Groene Ster – Halsteren (met dank aan Lucho Carreno)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *