Selectienieuws: nieuwkomers bij Groene Ster 1

In de nieuwe rubriek selectienieuws zullen wij de komende weken nieuwsberichten plaatsen over ons eerste elftal. Aangezien over twee weken de overschrijvingstermijn sluit, trappen wij af om u voor te stellen aan drie nieuwe gezichten in de selectie van RKSV Groene Ster voor seizoen 2018-2019.

THOM VLUGGEN

 

Nieuwkomer in de selectie van Groene Ster is de 25-jarige aanvaller Thom Vluggen uit Heerlen, die de overstap maakt van eersteklasser Bekkerveld naar hoofdklasser Groene Ster. De in meerdere aanvallende posities inzetbare aanvaller was de afgelopen seizoenen veelvuldig doelpuntenmaker in de blauw-witte clubkleuren van Bekkerveld. “Groene Ster is voor mij een volgende stap in mijn voetbalcarrière. Spelen in de hoofdklasse is een enorme uitdaging voor mij. Groene Ster heeft een prima ploeg, ik ken er veel spelers en ze spelen al jaren onafgebroken op dit niveau. Ik zie er naar uit om te starten, voor mij mag het nieuwe seizoen beginnen.”

 

 

 

 

 

 


CEM UNAL

 

De tweede nieuweling in de selectie van Maurice Verbunt is de 22-jarige Cem Unal, een Belgische voetballer van Turkse afkomst die zijn jeugdopleiding voor een groot deel genoot in Limburg bij MVV en Roda JC. Afgelopen seizoen speelde de in Maasmechelen woonachtige aanvaller bij KSK Hasselt, uitkomend op het vierde niveau in België. Bij Roda JC speelde Cem Unal twee seizoenen in Jong Roda JC onder leiding van trainer Eric van der Luer en bij MVV onder leiding van oud Groene Ster-trainer Harrie Thoma. “Ik wilde na een seizoen België graag terugkeren naar Nederland. Ik voel mij het beste thuis in het Nederlandse voetbal. Vanaf het eerste gesprek had ik een goed gevoel bij Groene Ster. Dat is voor mij belangrijk geweest. Ik zal er alles aan doen om een aanvallende aanwinst te zijn bij mijn nieuwe club.”

 

 

 

 

 


TIM VAN RENSELAAR

 

Tot slot verruilt de ambitieuze doelman Tim van Renselaar het in de derde divisie uitkomende EVV voor hoofdklasser Groene Ster. De 22-jarige talentvolle doelman, die woonachtig is in Panningen, genoot zijn jeugdopleiding voor een groot deel bij VVV in Venlo en speelde daarna voor Panningen, MVC’19 en EVV Echt. “Na een jaar met weinig speelminuten bij EVV wil ik wedstrijden keepen en belangrijk zijn voor mijn team. Bij Groene Ster krijg ik die mogelijkheid. Spelen in de hoofdklasse is voor mij een prima vervolgstap in mijn carrière. Daarom ben ik blij met deze kans die Groene Ster mij heeft geboden. Ik zal er alles aan doen om te slagen.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bestuur en technische staf heten deze drie nieuwkomers van harte welkom bij RKSV Groene Ster en wensen iedereen veel succes toe in het aankomende seizoen 2018-2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *