Groene Ster start met volle winst in Vlissingen

In het Zeeuwse Vlissingen, waar het seizoen 2017-2018 eindigde voor Groene Ster in de laatste competitiewedstrijd met een doelpuntloos gelijkspel, ging ruim drie maanden later afgelopen zondag de nieuwe competitie van start. Een hard werkend Groene Ster kende een qua resultaat goede seizoensouverture en behaalde een 1-2 overwinning op het fors vernieuwde Vlissingen. De treffers kwamen op naam van Cem Unal en Mick Hellemons.

Op het sportpark Irislaan in Vlissingen moest noodgedwongen worden uitgeweken naar het kunstgrasveld omdat het hoofdveld (natuurgras) van Vlissingen door de droge zomer nog onbespeelbaar was. Thuisclub Vlissingen, met maar liefst acht nieuwkomers in de basis, kende evenals Groene Ster een goede voorbereiding. Ook bij Groene Ster debuteerde in het basiselftal een aantal nieuwelingen. Doelman Tim van Renselaar, Jorrit Ritzen, Cem Unal, Chefrino Eind en Thom Vluggen stonden aan de aftrap en de zesde debutant, Tristan van Hoogdalem, kwam als invaller in het veld.

Vanaf de aftrap was duidelijk dat Groene Ster vanuit een gesloten defensie met een snelle omschakeling aanvallend gevaarlijk wilde worden. Dat leek al na zeven minuten succesvol te zijn. Cem Unal verscheen op aangeven van Maikel van Kesteren vrij voor Vlissingen-doelman Karim Ben Sellam. De Zeeuwse doelman wist echter vroeg onheil te voorkomen voor de gastheren. Vijf minuten later een gevaarlijk schot van Vlissingen, waarbij Groene Ster-doelman Tim van Renselaar een strakke schuiver van de bekende zaalvoetballer Said Bouzambou knap uit de benedenhoek wist te tikken. De volgende kans was voor Groene Ster nadat Chefrino Eind zijn schuiver voorlangs zag gaan. De mogelijkheden bleven over en weer ontstaan nadat na bijna een half uur voetbal de tweede kans voor Vlissingen zich aandiende, echter de inzet van de van Halsteren overgekomen Abdoe Abdenbi ging voorlangs. Nadat eerst nog Thom Vluggen na een combinatie met Chefrino Eind op de Vlissingen-goalie strandde, was het vlak voor het rustsignaal wel raak voor de groen-witten. Een sterke passeeractie van Thom Vluggen, waarbij twee Vlissingen-spelers het nakijken hadden, en een strakke voorzet werd op waarde geschat door Cem Unal die knap voor zijn bewaker kwam en fraai binnen kopte: 0-1.

In de tweede helft zocht Vlissingen vanaf de aftrap volop de aanval, waarbij Groene Ster de defensieve stellingen niet kon verlaten. Toch waren de eerste twee aanvallende momenten voor de sterdragers, waarbij Thom Vluggen en Dylan Zwartjes zonder succes vanuit de tweede lijn schoten. Hierna domineerde Vlissingen in een fase waarin Groene Ster steeds vaker de persoonlijke duels en het duel om de tweede bal verloor. Na balverlies op het middenveld kon Etienne Mallie vleugelaanvaller Abdoe Abdendi vrij voor Groene Ster-doelman Tim van Renselaar zetten. De sterke pion in de Vlissingen-ploeg faalde niet: 1-1. Groene Ster leek een moeilijke slotfase tegemoet te zien, maar bleef gedisciplineerd in de organisatie spelen. In korte tijd kreeg Groene Ster aanvallend twee vrije trappen op de rechtervleugel. De tweede vrije trap van Dylan Zwartjes zorgde voor een scrimmage voor  het Vlissingen-doel. Net als tegen FC Lienden was opnieuw Mick Hellemons attent om de afvallende bal via de binnenkant van de paal binnen te schieten: 1-2. Hierna zette Vlissingen aan voor een hevig slotoffensief op jacht naar de gelijkmaker. Een hard werkend Groene Ster bleef echter fier overeind, waarbij vermeld dient te worden dat de verse krachten aan Groene Ster-zijde Jelle Raets, Kevin Werker en Tristan van Hoogdalem verdienstelijk de moegestreden Dave Velraeds, Mick Hellemons en Cem Unal vervingen.

De volle winst in Vlissingen is een prima start die goed is voor het zelfvertrouwen van de ploeg. De mindere punten zullen door de technische staf ongetwijfeld tijdens de trainingen deze week voldoende aandacht krijgen in de aanloop naar de aansprekende derby tegen promovendus Minor uit Nuth, dat afgelopen zondag veerkracht toonde door een 0-2 achterstand tegen Leonidas om te buigen in een 2-2 gelijkspel.

Vlissingen – Groene Ster 1-2 (0-1). 43. Cem Unal 0-1, 67. Abdoe Abdenbi 1-1, 76. Mick Hellemons 1-2. Scheidsrechter: Pedro Raven (Bovenkarspel): Geel: Said Bouzambou (Vlissingen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *