Slotfase bezorgt Groene Ster alsnog royale thuiszege

Groene Ster heeft de geslaagde seizoensopening van verleden week een passend vervolg gegeven en behoudt ook na de tweede speeldag de volle 100% score in de hoofdklasse B. Op een zonovergoten sportpark Pronsebroek werd promovendus RKSV Minor met 5-1 verslagen. Na een 2-1 ruststand vijzelde Groene Ster binnen acht minuten in de eindfase de score op tegen een met tien man spelend Minor.

In de tweede speelronde van de hoofdklasse B vielen er afgelopen zondag maar liefst 40 treffers te noteren in acht duels. Ook Groene Ster deed een duit in het zakje met een handvol treffers, alhoewel de voorsprong voor Groene Ster gedurende een lange periode in de wedstrijd te klein bleef. Want na de 2-1 voorsprong na een half uur voetbal ebde het goede spel in de ploeg langzaam weg, bleef de spanning te lang aanwezig en kon ook Minor af en toe ruiken aan een beter resultaat. Groene Ster – Minor was qua affiche weliswaar een Limburgse derby, echter een spetterend duel werd het nimmer. Groene Ster probeerde Minor snel de wil op te leggen, maar bij het eerste wapenfeit moest Groene Ster-doelman Tim van Renselaar zich strekken op een inzet van Minor-aanvaller Gavrey Villareal. Na een dik kwartier voetbal opende Groene Ster de score nadat de eerste vrije trap van Dylan Zwartjes de lat teisterde en Nathan Rutjes, weer terug van een ribblessure, attent reageerde om de 1-0 binnen te schieten. Via de flanken bleef Groene Ster zoeken naar aanvallende impulsen waarbij Thom Vluggen een aantal malen dreigend was en uit een van diens voorzetten de hardwerkende Cem Unal net over de lat kopte. Uiteindelijk viel de 2-0 nadat Chefrino Eind op aangeven van Dylan Zwartjes zich een baan verschafte in het strafschopgebied en de bal hoog in de touwen liet deponeren. Waar er geen vuiltje aan de lucht leek, kwam de ploeg uit Nuth toch aan de aansluitingstreffer. De Almeerse arbiter Jensch dulde het commentaar niet van Jorrit Ritzen aan de assistent-scheidsrechter en besloot in het strafschopgebied een indirecte vrije trap te geven aan Minor. Amin Elalji wist hier vervolgens wel raad mee en zorgde voor de aansluitingstreffer (2-1). Vervolgens was Groene Ster de weg kwijt en kreeg Minor een droomkans op de gelijkmaker, echter Groene Ster-doelman Tim van Renselaar voorkwam dat Amin Elalji succesvol kon zijn. Vlak voor het rustsignaal bracht Minor-doelman Lennart Quaden redding op een kopbal van Chefrino Eind.

In de tweede helft bleef de smalle voorsprong lang op het scorebord staan, maar bracht de slotfase uiteindelijk de verlichting voor Groene Ster. Leidsman Jensch besloot Minor-aanvaller Randy Quaedackers een rode kaart voor te schotelen zo’n twintig minuten voor het einde. Een op het oog wat zware beslissing aangezien de eerste Limburgse derby verder een uitermate sportief gehalte kende en de naast de rode kaart gegeven zes gele kaarten dat beeld niet onderstreepte. Nadat Groene Ster al een aantal malen dicht bij een treffer was, zo zeilde een kopbal van Jorrit Ritzen over het doel, zorgde de aanvallende vrije ruimte ervoor dat Groene Ster de score verder kon opschroeven. Aanvoerder Maikel van Kesteren (de 99e treffer in zijn twaalfde seizoen) tekende voor de 3-1 en Cem Unal voor de 4-1, beiden na goed voorbereidend werk van achtereenvolgens Chefrino Eind en de latere Man of the Match Thom Vluggen. Het sluitstuk was voor Dylan Zwartjes die zijn handelsmerk etaleerde en met een verwoestend afstandsschot Minor-goalie Lennart Quaden (vorig seizoen in dienst bij SV Meerssen met een soortgelijk doelpunt verschalkt) een dรฉjร  vu liet beleven: 5-1.

Twee keer de volle buit in het nieuwe seizoen, samen met Halsteren, Nuenen en Baronie, mag als een succesvolle competitiestart worden genoemd voor Groene Ster. Komende zondag begint een nieuwe speeldag echter weer met 0-0 als de equipe van Maurice Verbunt een bezoek brengt in Utrecht bij het onbekende sva Papendorp (voorheen Magreb’90). De degradant uit de derde divisie kreeg na een roerige week een afstraffing te verwerken van het versterkte Baronie (8-1) en zal tegen Groene Ster op eerherstel uit zijn.

Groene Ster – Minor 5-1 (2-1). 18. Nathan Rutjes 1-0, 31. Chefrino Eind 2-0, 35. Amin Elalji 2-1, 79. Maikel van Kesteren 3-1, 83. Cem Unal 4-1, 87. Dylan Zwartjes 5-1. Scheidsrechter: Johan Jensch (Almere). Rood: Randy Quaedackers (Minor). Geel: Roy Janssen, Cem Unal (beiden Groene Ster), Roy Goossens, Younes el Arbaoui, Amin Elalji, Adnane Gharssalaoui (allen Minor).

Bekijk foto’s Groene Ster – Minor (ยฎ Parkstad Actueel / Lucho Carreno)

SAMENVATTING:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *