Trefzeker Groene Ster kent geen problemen bij Papendorp

Vijf gescoorde doelpunten, geen tegentreffers en geen gele kaarten. Groene Ster kende afgelopen zondag in Utrecht na een doelpuntloze eerste helft geen problemen met het nieuwe sva Papendorp. Na een dubbelblanke ruststand stelde de equipe van Maurice Verbunt orde op zaken in de tweede helft en werd met een riante 0-5 overwinning de terugreis richting Heerlerheide aanvaard. Groene Ster behoudt daarmee de 100% score na drie duels en kan zich nu gaan opmaken voor een drukke week met een aantal topwedstrijden.

Met negen punten uit drie duels herhaalde Groene Ster afgelopen zondag de fraaie seizoensstart zoals die ook vorig seizoen gestalte kreeg na de eerste drie competitieduels. Werd er vorig jaar op de derde speeldag pas na rust afgerekend met de latere degradant Woezik (0-3), eenzelfde scenario deed zich ook voor op bezoek bij sva Papendorp.ย Tegen de eerste onbekende tegenstander van dit seizoen kwam Groene Ster op een slechte grasmat, aan de voet van de 230 meter hoge Prins Clausbrug, pas na de pauze echt op stoom met vijf voltreffers. Groene Ster kon in Utrecht niet beschikken over Jorrit Ritzen en Maikel van Kesteren, maar vervangende opties voor hoofdtrainer Maurice Verbunt zijn er genoeg. Voor de rust was het spel aan de kant van Groene Ster te rommelig, waardoor kansen schaars bleken en ook de Utrechtenaren aan mogelijkheden konden ruiken. Zo belandde een vrije trap van Papendorp-speler Gogo Kinkela buiten bereik van Groene Ster-doelman Tim van Renselaar op de paal en kon een open kans van Hicham Chatouani knap verijdeld worden door Tim van Renselaar. Groene Ster ontsnapte daarmee aan averij en kon buiten een paar hoekschoppen en een afgekeurde treffer van Chefrino Eind er vooralsnog weinig tegenover stellen.

Na de kantwisseling zag het er al snel anders uit voor de groen-witten en bleek de snelle en derde seizoenstreffer van Cem Unal de opmaat voor een zorgeloze middag. Na een inworp van Dylan Zwartjes kon Chefrino Eind de bal verlengen waarna Cem Unal Papendorp-goalie Michiel Belhadj Yahia wist te omspelen en de 0-1 op het denkbeeldige scorebord kon zetten. Na deze openingstreffer liet Papendorp de defensieve teugels langzaam vieren en bleek de snelle 0-2 van de in de basis gestarte Steff de Wit de nekslag te zijn. Groene Ster bleef vervolgens diepgang tonen en maakte aanvallend dankbaar gebruik van de ontstane ruimtes. Thom Vluggen zorgde met zijn eerste competitiedoelpunt voor de 0-3, waarna Chefrino Eind met twee rake treffers in de laatste tien minuten de doelpuntenproductie verder opvijzelde en de eindstand op 0-5 bepaalde.

Groene Ster, samen met Baronie en Halsteren gedeeld koploper, gaf daarmee de droomstart in de hoofdklasse B een passend vervolg en kan nu de focus leggen op de laatste drukke week van september met achtereenvolgens de thuisduels tegen Alphense Boys (23 september) en TEC (26 september, TOTO KNVB beker 1e ronde) en de uitbeurt bij Gemert (30 september). Komende zondag komt Alphense Boys naar sportpark Pronsebroek. De Alphenaren pretenderen mee te willen doen in de top van de hoofdklasse B en staan voorlopig, met de drie varianten aan uitslagen, met vier punten uit drie wedstrijden op een zevende plek. Een mooie, sportieve uitdaging voor de sterdragers om de koppositie te verdedigen. Aftrap in sportpark Pronsebroek is om 14.30 uur.

sva Papendorp – Groene Ster 0-5 (0-0). 48. Cem Unal 0-1, 54. Steff de Wit 0-2, 72. Thom Vluggen 0-3, 80. Chefrino Eind 0-4, 87. Chefrino Eind 0-5. Scheidsrechter: Miquel Tjong-A-Hung (Purmerend). Geel: Kamal Hamdaoui, Maziane Saad (beiden sva Papendorp).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *