Unieke winstreeks bezorgt Groene Ster koppositie in hoofdklasse B

Groene Ster blijft maar winnen. Afgelopen zondag werd Alphense Boys met 2-1 verslagen op een kletsnat en regenachtig sportpark Pronsebroek. Groene Ster boekte daarmee de vierde achtereenvolgende zege in de hoofdklasse B. Een unieke winstreeks, want nog nooit eerder in de voorbije 10 hoofdklasse-seizoenen werd een dergelijke serie neergezet. Door de overige resultaten pakte Groene Ster en passant ook nog eens alleen de koppositie in de hoofdklasse B. De equipe van Maurice Verbunt maakt zich nu op voor twee topwedstrijden. Komende woensdag wacht derdedivisionist TEC in het kader van de TOTO KNVB beker en zondag staat de topper in en tegen Gemert op de agenda.

Pluvius had nog wat in te halen na een droge en warme zomer en had de eerste herfstzondag uitgekozen om de hemelpoorten wagenwijd open te zetten. Het zorgde voor wat minder publieke belangstelling op sportpark Pronsebroek, maar degenen die er wel waren, zagen van meet af een passievol en degelijk Groene Ster aan het werk. Met Jorrit Ritzen en Maikel van Kesteren terug in de basiself probeerde Groene Ster snel druk te zetten in de opbouw van Alphense Boys. Het duurde echter even voordat er daadwerkelijk kansen te noteren vielen en daarbij was al snel duidelijk dat Groene Ster de doelpuntenproductie van de voorbije drie wedstrijden (12 treffers) niet ging evenaren. Daarvoor was de tegenstand van de bezoekers te groot. Alphense Boys, de club van de niet aanwezige voetbalcoryfee Kees Jansma, morste op eigen bodem reeds vijf punten tegen Unitas en Minor en dat strookte vooralsnog niet met de ambitie om in de top van de ranglijst mee te doen. Nadat een kopbal van Cem Unal voor de doellijn kon worden weggewerkt door de Alphenaren en de aansluitende omhaal van Chefrino Eind mislukte, kwam Groene Ster na een half uur voetbal op voorsprong. Op aangeven van aanvoerder Maikel van Kesteren, na een sterke interceptie in de opbouw van Alphense Boys, wist de doorgebroken Chefrino Eind de trekker over te halen en gastengoalie Tim van der Linden kansloos te laten: 1-0. Groene Ster zocht vervolgens met deze tussenstand de kleedkamers op, maar mocht daarvoor wel doelman Tim van Renselaar danken. De Groene Ster-goalie ranselde een bekeken schot van Thom Nouwens uit de bovenhoek.

Met twee ongewijzigde ploegen in de tweede helft belandde een inzet van Cem Unal namens Groene Ster al snel op de paal. Wederom goed druk zetten vanuit de halflinie, waarbij Roy Janssen de bal wist te onderscheppen en Maikel van Kesteren de vrije ruimte wist te vinden die Chefrino Eind voor zich had, bleek de opmaat voor de 2-0. De strakke voorzet van Chefrino Eind werd als sluitstuk van een aanval door Alphense Boys-verdediger Niklas Blesgraaf in eigen doel gegleden. Vervolgens lieten de bezoekers meer van zich horen en nadat de lange Alphense Boys-verdediger Bas van Zoest uit een hoekschop vrijstaand met een rake kopbal de aansluitingstreffer kon forceren (2-1), werd het nog even een spannend slotkwartier. Die spanning had Groene Ster er af kunnen halen, echter een aantal goede mogelijkheden bleven onbenut. Zo mikte de goed ingevallen Jelle Raets naast het doel en strandde een kansrijke uitval via Chefrino Eind en Cem Unal slechts in het zijnet. Groene Ster bleef in de slotfase de kalmte bewaren en vanuit een gedegen organisatie spelen, maar mocht wel van geluk spreken toen in de slotminuten Alphense Boys uit een opportunistische bal dichtbij de gelijkmaker was. Dylan Zwartjes toucheerde een voorzet met zijn hoofd onbedoeld tegen de eigen deklat, de rebound werd vervolgens kordaat weggewerkt door de Groene Ster-defensie waardoor de vierde seizoenszege in het nog prille seizoen begroet kon worden.

‘Groene Ster alleen aan kop in B’ was de sprekende en unieke kop na afloop op Teletekstpagina 801. De ploeg kijkt terug op de beste seizoensstart in haar hoofdklasse-bestaan en zal nu zich gaan opmaken voor twee topduels. Woensdag brandt de lamp op sportpark Pronsebroek als derdedivisionist TEC uit Tiel de tegenstander is in de eerste hoofdronde van de TOTO KNVB beker (aanvang: 19.45 uur). Nadat eerder tweededivisionist FC Lienden werd uitgeschakeld wederom een echte cupkraker voor de groen-witten tegen een club uit de Betuwe.

Groene Ster – Alphense Boys 2-1 (1-0). 30. Chefrino Eind 1-0, 57. Niklas Blesgraaf (eigen doelpunt) 2-0, 69. Bas van Zoest 2-1. Scheidsrechter: Arthur Midden (Heteren). Geel: Arjan Ouwendijk, Thom Nouwens, Raychelo Fecunda (allen Alphense Boys).

Bekijk foto’s Groene Ster – Alphense Boys (bron: Tom de Cock)

DOELPUNTEN:


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *