Groene Ster tegen TEC op zoek naar nieuwe bekerstunt

Woensdagavond ontvangt Groene Ster op het eigen sportpark Pronsebroek derdedivisionist TEC uit Tiel (aanvang: 19.45 uur). Inzet is een plaats in de tweede ronde van de landelijke TOTO KNVB beker en daarmee een plek bij de laatste 32 clubs in het grote prestigieuze bekertoernooi. Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss zal op sportpark Pronsebroek aanwezig zijn om de wedstrijd muzikaal te omlijsten en de 22 spelers zullen met pupillenspelers van Groene Ster JO12 en JO13 teams het veld betreden. Vanzelfsprekend is Fox Sports aanwezig om opnames te maken van deze bekerstrijd in de eerste hoofdronde van de TOTO KNVB beker.

Groene Ster en TEC troffen elkaar voor het laatst in competitieverband in seizoen 2014-2015. In dat seizoen werd TEC kampioen in de hoofdklasse B en wist Groene Ster als enige club de Tielenaren punten afhandig te maken in de onderlinge duels. Op bezoek in Tiel ging een 2-2 eindstand de boeken in en in de thuiswedstrijd wist Groene Ster aan het langste eind te trekken (2-1). Voor Groene Ster namen Kevin Werker en huidig assistent-trainer Remo Gielkens in dat laatste treffen de doelpunten voor hun rekening. Na de hoofdklasse-titel wist TEC in seizoen 2015-2016 vanuit de topklasse/derde divisie opnieuw een promotie te bewerkstelligen. Na twee jaar uitgekomen te zijn in de Tweede Divisie degradeerde TEC afgelopen seizoen waardoor de ploeg van de 66-jarige Frits van den Berk in seizoen 2018-2019 uitkomt in de zondag Derde Divisie. De derdedivisionist heeft echter de ultieme doelstelling om binnen één seizoen weer terug te keren naar de Tweede Divisie. Afgelopen zondag wist TEC in de slotminuut een 1-0 zege te boeken tegen JVC Cuijk waardoor de oranjehemden in de top blijven van de ranglijst. Voor wat betreft het landelijke bekertoernooi wist TEC in de kwalificatieronde van de TOTO KNVB beker tweededivisionist GVVV op eigen veld op een duidelijke nederlaag te trakteren (0-3).

Groene Ster en de KNVB beker
Groene Ster komt dit seizoen voor het tiende seizoen in actie in de grote KNVB beker. Na de historische bekerfinale tegen Willem II in 1944 hadden de groen-witten vanaf seizoen 2007-2008 de smaak te pakken en werd er in zes achtereenvolgende seizoenen deelgenomen aan het landelijke bekertoernooi. Nadat vorig seizoen huidig tweededivisionist Scheveningen in de eerste voorronde nipt met 1-2 te sterk bleek voor de groen-witten, heeft Groene Ster dit seizoen al twee kwalificatierondes overleefd. Na een vrijlot in de eerste voorronde werd in de tweede voorronde het twee klassen hoger acterende FC Lienden met 2-1 verslagen. Een topprestatie van de groen-witten die woensdagavond geëvenaard zal moeten worden om ook een goed voetballende ploeg als TEC van repliek te dienen. De fantastische seizoensstart met viermaal winst en de status van huidig koploper in de hoofdklasse B zullen in ieder geval een steentje bijdragen om met het nodige vertrouwen aan de aftrap te verschijnen.

Groene Ster leden hebben aanstaande woensdag vrije entree bij de ingang op vertoon van hun seizoenkaart. Wij hopen alle Groene Ster leden van jong tot oud en alle voetballiefhebbers in de regio te verwelkomen op sportpark Pronsebroek om Groene Ster te ondersteunen in deze bekerstrijd en er met zijn allen een mooie en onvergetelijke voetbalavond van te maken. Onze ploeg zal het uiterste uit zichzelf moeten halen. Echter met de steun van een goed gevuld sportpark Pronsebroek achter zich is Groene Ster tot veel in staat. Zorg dat je erbij bent en mis het niet!


Woensdag 26 september 2018

Groene Ster – TEC

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Jerôme Vries uit Bunde

Assistent-scheidsrechters: M.A.S. Beijer en A.H. van Rijnsbergen

Vierde official: M.J. Kok

aanvang: 19.45 uur

 


PUPIL VAN DE WEEK

Woensdag 26 september 2018 is bij de bekerwedstrijd Groene Ster 1 – TEC 1 Demiano van den Broek pupil van de week. Demiano is 7 jaar en zit in groep 4 van basisschool Gerardus Majella. Demiano speelt in JO8-3 welk team getraind wordt door Dave Schepers en Hajo Beckers. Zijn favoriete club is Roda JC en zijn favoriete speler is iedereen. Demiano voorspelt een 5-0 overwinning voor Groene Ster tegen TEC.

 

 

 


SPONSOR WEDSTRIJDBAL

Cor
De wedstrijdbal voor het bekerduel Groene Ster – TEC is geschonken door Groene Ster-lid en vaste supporter Cor Smeets. Cor is samen met Johan Jansen al vele jaren trouwe supporter van het eerste elftal en altijd aanwezig bij alle thuis en uitwedstrijden in de hoofdklasse. Cor, namens Groene Ster van harte bedankt voor deze geste!

 

 


WEDSTRIJDSPONSOR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *