Groene Ster ontvangt RKAVV op sportpark Pronsebroek

Komende zondag is RKAVV uit Leidschendam te gast op sportpark Pronsebroek als alweer de 8e speeldag van de hoofdklasse B op het programma staat. Met 228 kilometers is de ontmoeting tussen Groene Ster en RKAVV de meest verre reisafstand tussen ploegen onderling in de hoofdklasse B.

RKAVV speelde afgelopen seizoen in de hoofdklasse A en eindigde daar op een verdienstelijke negende plaats. De ploeg van trainer Maurizio Ceccucci werd dit seizoen door de KNVB overgeheveld naar de hoofdklasse B en vertoeft tot op heden met 7 punten op een tiende plaats na zeven duels. Positieve resultaten voor de Leidschendammers werden behaald bij Leonidas (0-4), thuis tegen UDI’19 (3-1) en uit bij Papendorp (1-1). RKAVV zal in Heerlerheide iets recht willen zetten na de thuisnederlaag van verleden week tegen Unitas (2-4)

Door de 1-2 winst bij IFC nestelde Groene Ster zich op de gedeelde tweede plaats achter lijstaanvoerder Halsteren. Met 16 punten uit 7 duels evenaarde Groene Ster de sterke seizoensstart zoals die ook vorig seizoen na 7 wedstrijden gestalte kreeg. Zondag zal het devies zijn om voort te borduren op datgene waar de ploeg vanaf de voorbereiding mee bezig is. Met nog drie duels te gaan kan de eerste periodestrijd nog interessant gaan worden als er zondag een goed resultaat wordt behaald. Het treffen met RKAVV zal echter geen abc’tje worden voor de equipe van Maurice Verbunt, maar de ingeslagen weg zal in ieder geval vertrouwen geven om strijdlustig aan de aftrap te verschijnen. De historie tussen Groene Ster en RKAVV beperkt zich tot seizoen 2016-2017, waarin beide ploegen fel verwikkeld waren in de degradatiestrijd. Op eigen veld bleef Groene Ster destijds steken op een 1-1 gelijkspel en op bezoek in Leidschendam trok RKAVV in de slotfase aan het langste eind (2-1).

Huldiging jubilerende spelers
Groene Ster hecht er veel waarde aan om spelers van de hoofdmacht, die een jubilerend aantal officiële duels hebben gespeeld gedurende een seizoen, in het zonnetje te zetten. Groene Ster heeft vijf selectiespelers in de gelederen die deze mooie eer te beurt vallen. Aanvoerder Maikel van Kesteren (12e seizoen) tikte vorig seizoen de onovertroffen grens van 350 wedstrijden aan. Verder speelde middenvelder Roy Janssen (8e seizoen) zijn 200e duel in het groen-wit en maakte verdediger Kevin Werker (6e seizoen) voor de 150e keer zijn opwachting in een officieel duel. Dit seizoen komen daar de verdedigers Mick Hellemons (4e seizoen, 100 duels) en Dylan Zwartjes (5e seizoen, 150 duels) bij. Groene Ster zal deze vijf jubilarissen voor de aftrap van Groene Ster – RKAVV huldigen voor deze bijzondere mijlpalen.

Wij nodigen iedereen van harte uit om de hoofdmacht zondagmiddag langs de lijn te voorzien van de nodige support. Aanvang: 14.30 uur. Zorg dat je erbij bent!

HoofdklasseB

Zondag 21 oktober 2018

Groene Ster – RKAVV

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Michael Eijgelsheim uit Oirschot

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 8 Minor De Meern 14.30 uur
21-10-2018 Vlissingen UDI’19/CSU 14.00 uur
Periode 1 sva Papendorp Gemert 14.30 uur
Alphense Boys Halsteren 14.00 uur
Groene Ster RKAVV 14.30 uur
Leonidas IFC 13.00 uur
Unitas Meerssen 14.30 uur
Nuenen Baronie 14.30 uur

PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 21 oktober 2018 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – RKAVV 1 Benthe Coolen pupil van de week. Benthe is 9 jaar en zit in groep 6 van basisschool De Vlieger in Hoensbroek. Benthe speelt als spits in JO11-4M. Haar favoriete clubs zijn Groene Ster en Ajax en haar favoriete speelster is Lieke Martens. Benthe voorspelt een 3-1 overwinning voor Groene Ster tegen RKAVV.

 

 

 

 


SPONSOR VAN DE WEEK EN SPONSOR WEDSTRIJDBAL

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *