Groene Ster bindt strijd aan met GVV Unitas in slotduel eerste periode

Nadat de kruitdampen zijn opgetrokken van het enerverende bekertreffen tegen Heerenveen staat voor de hoofdmacht van Groene Ster alweer de volgende krachtmeting voor de deur in de hoofdklasse B. Komende zondag is nieuwkomer GVV Unitas uit Gorinchem te gast op sportpark Pronsebroek als de strijd in de eerste periode wordt afgesloten. Na de topper van verleden week tegen Halsteren (1-1) speelt Groene Ster zondag wederom een treffen in de top van de hoofdklasse B. De verrassend sterke promovendus Unitas deelt de koppositie met Gemert. Groene Ster, samen met Baronie en Halsteren, hijgen de beide koplopers in de nek met slechts een schamel puntje minder. Vijf ploegen zullen op deze spannende zondag azen op de eerste periodetitel van het seizoen 2018-2019.

GVV Unitas behaalde vorig seizoen met grote overmacht het kampioenschap in de eerste klasse B en presteert als promovendus verrassend sterk met zeven winstpartijen en twee thuisnederlagen (tegen Halsteren en UDI’19). De twee laatste thuiszeges tegen Meerssen (4-2) en Minor (3-0) hebben de ploeg van trainer Rick Adjei een gedeelde koppositie opgeleverd. De Gorcummers reizen zondag af naar Heerlerheide om de trilogie tegen Limburgse ploegen af te sluiten op sportpark Pronsebroek. Unitas, met veel balvaardige spelers in de selectie, heeft bij winst volop zicht op de eerste periode indien de uitslagen op andere velden de juiste medewerking verlenen.

Over die laatste zin zal Groene Ster hetzelfde denken. Na het verdienstelijke gelijkspel in de topper tegen Halsteren zal Groene Ster ook het duel tegen Unitas willen aangrijpen om de positie in de top van de hoofdklasse B waar te maken. Mocht op de andere velden de uitslagen meezitten (met de duels UDI’19 – Gemert, Vlissingen – Baronie en Meerssen – Halsteren), dan heeft ook Groene Ster nog de kans om de titel van de eerste periode zondag in de wacht te slepen. Zondag kunnen we dus een duel verwachten op het scherpst van de snede.

Het wordt razend spannend, want zoals gezegd bedraagt het verschil tussen nummer één Gemert en nummer vijf Halsteren slechts een punt, zodat er zondag maar liefst vijf ploegen in aanmerking komen voor de eerste prijs van het seizoen. Even was het onduidelijk of de periodetitel zondag al vergeven zou worden. Dat had te maken met die situatie rond sva Papendorp. De Utrechters kunnen zondag voor de tweede keer geen elftal op de been brengen en worden door de KNVB uit de competitie genomen. Dat gebeurt echter pas na het weekeinde, waardoor de eerste periode zondag gewoon wordt afgerond. Na zondag worden vervolgens alle wedstrijden die dit seizoen tegen Papendorp zijn gespeeld weggestreept (gele en rode kaarten blijven wel staan) en wordt tevens de ranglijst aangepast. Groene Ster kwam al uit tegen Papendorp. Het in september gespeelde duel eindigde in een 0-5 zege voor de groen-witten. De drie wedstrijdpunten en de vijf treffers (Chefrino Eind (2), Cem Unal, Thom Vluggen en Steff de Wit) zullen geannuleerd worden.

De KNVB heeft inmiddels uitsluitsel gegeven over de resterende periodes. De tweede periode wordt niet gespeeld van speelronde 11 tot en met 20, maar van ronde 16 tot en met 30. Elk team speelt daarin veertien wedstrijden. De derde periode gaat dan niet meer over competitieronden 21 t/m 30, maar wordt toegekend aan het eerstvolgende team op de eindranglijst dat nog geen periode heeft gewonnen.

Na de geweldige support tegen Heerenveen hopen wij u ook aanstaande zondag langs de lijn te mogen begroeten. Wij nodigen iedereen van harte uit om de hoofdmacht de verdiende steun te geven als 12e man. Aanvang: 14.30 uur. Zorg dat je erbij bent!

HoofdklasseB

Zondag 4 november 2018

Groene Ster – GVV Unitas

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Stef Bogers uit Budel

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 10 Minor RKAVV 14.30 uur
04-11-2018 UDI’19/CSU Gemert 14.00 uur
Periode 1 Vlissingen Baronie 14.00 uur
sva Papendorp IFC afgelast
Alphense Boys Nuenen 14.00 uur
Meerssen Halsteren 14.30 uur
Groene Ster Unitas 14.30 uur
Leonidas De Meern 13.00 uur

PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 4 november 2018 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – Unitas 1 Timo Moone pupil van de week. Timo is 9 jaar en zit in groep 6 van basisschool De Ganzerik. Timo speelt als spits in JO10-1. Zijn favoriete clubs zijn Roda JC en Groene Ster en zijn favoriete speler is Nathan Rutjes. Timo voorspelt een 2-1 overwinning voor Groene Ster tegen Unitas.

 

 

 


SPONSOR VAN DE WEEK EN SPONSOR WEDSTRIJDBAL

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *