Groene Ster wint soeverein in Rotterdam

Groene Ster boekte afgelopen zondag een eclatante 0-4 zege op bezoek bij Leonidas in Rotterdam. Na de 0-4 thuisnederlaag tegen Unitas van een paar weken geleden wist de equipe van Maurice Verbunt op duidelijke wijze het eerherstel te bewerkstelligen. Een prima winstpartij waarmee Groene Ster, door de verrassende uitslagen in de top van de hoofdklasse B, weer helemaal terug is in strijd voor de koppositie. Groene Ster bezet na tien wedstrijden de vierde plaats met slechts een punt achterstand op het trio dat aan kop gaat: Gemert, Baronie en Unitas.

Groene Ster stapte in de vroege ochtenduren de bus in voor de uitwedstrijd naar nieuwkomer Leonidas in Rotterdam. Het bijzondere en vroege aanvangstijdstip van 13.00 uur maakte dit noodzakelijk. Bij Groene Ster ontbrak de zieke Nathan Rutjes, de middenvelder moest het treffen in zijn geboortestad aan zich voorbij laten gaan. Op zijn plaats stond Steff de Witt aan de aftrap. Groene Ster controleerde het duel vanaf het beginsignaal en creëerde in de openingsfase al een aantal kleine mogelijkheden om op voorsprong te komen. Aanvaller Cem Unal was tot drie keer toe dicht bij de openingstreffer. Na twintig minuten werd de score geopend door Groene Ster. Een lange pass van Dylan Zwartjes zorgde voor een misverstand tussen Leonidas-doelman José Fortes Almeida dos Reis en verdediger Carlos Ramos. Chefrino Eind reageerde attent en profiteerde met een rake kopbal in het lege doel: 0-1. Drie minuten later was het opnieuw raak. Chefrino Eind zette goed door op de rechtervleugel en bediende aanvalskompaan Cem Unal op maat: 0-2. Hierna verzuimde Groene Ster om al voor de pauze de wedstrijd op slot te gooien. De derde treffer bleef vooralsnog uit.

Na de pauze moest Groene Ster een kwartier terug in de verdediging. Leonidas probeerde de aansluitingstreffer te scoren, echter werd maar eenmaal gevaarlijk. Groene Ster-doelman Job van de Walle redde bekwaam op een inzet van Maarten Smeets. Hierna kwam Leonidas, vorig seizoen nog als vierde geëindigd in de hoofdklasse A, niet meer in het stuk voor en controleerde Groene Ster de wedstrijd volledig met de uitblinkende Roy Janssen als aanjager centraal op het middenveld. De derde verlossende treffer viel vervolgens een kwartier voor het eindsignaal. Nadat Chefrino Eind tot twee keer toe al dicht bij de derde treffer voor Groene Ster was, kon in de slotfase de score toch worden opgevijzeld. Na goed voorbereidend werk van aanvoerder Maikel van Kesteren scoorde Chefrino Eind de 0-3. Hierna kreeg Thom Vluggen niet de verdiende beloning nadat diens schot na een prima slalom door de Leonidas-defensie door de Rotterdamse goalie knap werd gepareerd. In de slotfase bleek de doelman van de gastheren echter aan de basis te staan voor de 0-4. Onder druk van Chefrino Eind probeerde doelman José Fortes Almeida dos Reis voetballend de bal uit te verdedigen. Dit werd hem echter noodlottig, de attente Chefrino Eind veroverde de bal en scoorde via de keeper zijn derde treffer van de middag. Met de 0-4 zege stapten spelers, staf, supporters en bestuur dan ook tevreden op het ongewone tijdstip in de bus voor de plezierige terugreis naar Heerlerheide.

Groene Ster heeft de draad weer opgepakt in de hoofdklasse B en hijgt nu drie koplopers in de nek met een schamel puntje achterstand. Gezien de minimale verschillen, met de top 6 binnen een marge van 3 punten van elkaar, zullen voor Groene Ster de vier duels voor de winterstop moeten uitwijzen of de toppositie in stand kan worden gehouden. Aanstaande zondag staat hiervoor de eerste confrontatie geprogrammeerd als het uit de derde divisie gedegradeerde De Meern uit Utrecht op bezoek komt in Heerlerheide. Aftrap in sportpark Pronsebroek is op het vertrouwde tijdstip van 14.30 uur.

Leonidas – Groene Ster 0-4 (0-2). 20. Chefrino Eind 0-1, 23. Cem Unal 0-2, 72. Chefrino Eind 0-3, 78. Chefrino Eind 0-4. Scheidsrechter: Johan Jensch (Almere). 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *