Groene Ster kent geen problemen met De Meern

Groene Ster boekte afgelopen zondag op het eigen sportpark Pronsebroek een ruime 4-1 overwinning op hekkensluiter De Meern. Na een 2-0 ruststand (doelpunten Thom Vluggen en Dylan Zwartjes) leek De Meern even terug te komen in de tweede helft, echter in het slotkwartier zorgde Mick Hellemons met twee treffers voor de 4-1 eindstand. Voor de Utrechtse hekkensluiter bleef daarmee het gewenste schokeffect uit nadat afgelopen week trainer Joรซl Titaley op non-actief werd gezet. Groene Ster blijft door de zevende seizoensoverwinning op het vinkentouw in de top van de hoofdklasse B met een punt achterstand op beide koplopers Gemert en Baronie.

Groene Ster domineerde vanaf de aftrap en wist met degelijk combinatiespel al snel gevaarlijk te worden. De Meern-doelman Menno Vink werd na negen minuten al voor de eerste keer verslagen toen Thom Vluggen met een fraai afstandsschot de 1-0 liet aantekenen. Na een half uur betekende een goede assist van Cem Unal de inleiding voor de tweede treffer. Aanvoerder Maikel van Kesteren stapte over de bal waarna Dylan Zwartjes kon aanleggen voor een succesvol schot: 2-0. Vijf minuten voor de pauze voorkwam Groene Ster-doelman Job van de Walle de aansluitingstreffer van De Meern door op knappe wijze een fraaie inzet van Anis Ziani over het doel te tikken.

Na de pauze leek al snel de 3-0 te vallen waarbij Chefrino Eind tot tweemaal toe dicht bij een doelpunt was. Zijn rake treffer met de borst na een verlengde kopbal van Cem Unal werd door arbiter Maurice Paarhuis afgekeurd en even later werd een overtreding op de spits niet bestraft. Nadat Dylan Zwartjes zijn vrije trap tot hoekschop verwerkt zag worden, kregen de bezoekers na een uur voetbal even hoop. Dyllan Ahinful mocht van dichtbij, na onnodig balverlies in de Groene Ster-verdediging, de aansluitingstreffer scoren: 2-1. Vijf minuten later leek Groene Ster weer op een veilige marge van twee doelpunten voorsprong te komen. Maikel van Kesteren zag zijn kopbal echter gestopt worden door de Utrechtse goalie en de rebound werd door Jorrit Ritzen over gemikt. Door toedoen van het centrale verdedigingsduo verscheen de bevrijdende 3-1 in de 75e minuut dan toch op het scorebord. Een wegdraaiende en strakke voorzet van Jorrit Ritzen werd door Mick Hellemons hard tegen de touwen gekopt: 3-1. Een doelpunt en assist om in te lijsten. Groene Ster kreeg hierna volop kansen om de score verder uit te bouwen. Nadat eerst Chefrino Eind via interceptie van de doelman tegen de paal kopte en ook de rebound geen genade vond, werd Cem Unal onreglementair aangetikt binnen de beruchte lijnen. De toegekende strafschop werd door specialist Mick Hellemons feilloos ingeschoten: 4-1.

Door deze overtuigende overwinning komt Groene Ster op 23 punten uit 11 gespeelde duels. De groen-witten evenaren daarmee nu al het puntenaantal zoals dit vorig seizoen in de eerste heft van de competitie werd bereikt na 14 duels. De zeperd tegen Unitas in het slotduel van de eerste periode werd op sportieve wijze beantwoord met twee klinkende zeges op Leonidas en De Meern. Daarbij is het vermeldenswaardig dat de ploeg van Maurice Verbunt met een ijzeren speldiscipline speelt getuige vijf achtereenvolgende competitieduels zonder kaarten. Groene Ster blijft in de top drie vertoeven in de hoofdklasse B met een punt achterstand op de koplopers Gemert en Baronie. Aanstaande zondag breekt de laatste voetbalmaand van het jaar aan als Groene Ster een uitduel speelt op bezoek bij Nuenen, de nummer 6 van de ranglijst.

Groene Ster – De Meern 4-1 (2-0). 11. Thom Vluggen 1-0, 31. Dylan Zwartjes 2-0, 60. Dyllan Ahinful 2-1, 75. Mick Hellemons 3-1, 83. Mick Hellemons (strafschop) 4-1. Scheidsrechter: Maurice Paarhuis (Ommen).

Bekijk foto’s Groene Ster – De Meern (bron: Tom de Cock)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *