Groene Ster klopt Baronie in hoofdklasse-topper

Groene Ster heeft de topper tegen Baronie met 1-0 gewonnen. In een vooral boeiende wedstrijd tussen de twee hoogvliegers in de hoofdklasse B gaven beide defensies weinig kansen weg. Uiteindelijk bleek één moment voldoende voor Groene Ster toen Chefrino Eind ver in de tweede helft op wilskracht een duel won en daarmee Thom Vluggen in stelling kon brengen voor de beslissende treffer van de middag. Groene Ster legde een ijzersterke teamprestatie op de mat en kreeg naast de driepunter ook loon naar werken in de vorm van de koppositie in de hoofdklasse B.

Daar de eerdere unieke reeks van vier gewonnen wedstrijden op rij teniet werd gedaan vanwege het wegvallen van de 0-5 winst tegen Papendorp, voltooide Groene Ster met de 1-0 zege op Baronie een nieuwe reeks van vier wedstrijden op rij die in winst werden omgezet. Na de zeperd tegen Unitas op het einde van de eerste periode werden achtereenvolgens Leonidas (0-4), De Meern (4-1), Nuenen (0-1) en Baronie (1-0) aan de zegekar gebonden. Een imposante reeks die Groene Ster de koppositie oplevert in de hoofdklasse B na de verrassende remise van Gemert bij Leonidas (1-1). Nu is die koppositie niet een doel op zich, maar het kenmerkt de ingeslagen weg van hoofdtrainer Maurice Verbunt en zijn selectie die zich dit seizoen op voetballend vlak kan meten met de bovenste ploegen in de hoofdklasse B. Tegen Baronie slaagde Groene Ster in ieder geval voor een nieuw examen. Evenals Groene Ster presteert Baronie aanmerkelijk beter dan in het vorige seizoen. Waren beide teams destijds elkaars grootste concurrenten in de onderste regionen, inmiddels zijn het opnieuw concurrenten, echter ditmaal om de bovenste plaatsen. Na vorig seizoen net boven de streep te zijn geëindigd, versterkte de ploeg van trainer Jurriaan van Poelje zich in de zomer aanzienlijk waarbij met name de aanvalslinie werd voorzien van scorend vermogen met nieuwelingen als Mijnhijmer, Mohammad en Mekkaoui. Door kordate mandekking van de Groene Ster-defensie met Jorrit Ritzen als slot op de deur kwam het Bredase aanvalstrio er gedurende 90 minuten niet aan te pas. Dat Baronie niet tot een noemenswaardige aanval in staat bleek te zijn, was ook vooral de verdienste van Groene Ster dat als een hecht collectief voetbalde, verdedigend als een huis stond en op basis van een tomeloze inzet fier overeind bleef.

In de eerste helft nam Groene Ster direct het heft in handen, echter uitgespeelde kansen vielen er nog niet. Chefrino Eind leek tweemaal dichtbij de openingstreffer. Bij de eerste poging belette Baronie-doelman Robbert van Oorschot een doelpoging en bij de daaropvolgende mogelijkheid kon de Bredase goalie de bal oppikken voor de voeten van Chefrino Eind nadat een ragfijne voorzet van Dylan Zwartjes precies tussen twee Baronie-verdedigers viel. Uiteindelijk viel de bevrijdende treffer voor Groene Ster ver in de tweede helft toen Chefrino Eind geloof hield in een aanval en op de achterlijn in een duel met Baronie-aanvoerder Jamie Kankam alsnog de bal wist voor te krijgen. De voorzet die volgde was een makkelijke prooi voor de inkomende en alerte Thom Vluggen die van dichtbij hard raak schoot: 1-0. Met deze enige treffer van de middag trok Groene Ster op basis van het betere spel in de tweede helft verdiend aan het langste eind in een tactisch gespeeld topduel. Ook na de opgelopen achterstand wist Baronie zich geen raad, waardoor Groene Ster de negende seizoenszege wist binnen te hengelen en in de stand over de Bredase ploeg heen wipt naar de koppositie.

Een puike prestatie van spelers en staf die komende zondag de eerste seizoenshelft ten einde zien komen met een uitduel bij middenmoter UDI’19/CSU. De groen-witten mogen dan de trotse koppositie in de hoofdklasse B verdedigen op het natuurgras van sportpark Parkzicht (aanvang: 14.00 uur).

Groene Ster – Baronie 1-0 (0-0). 70. Thom Vluggen 1-0. Scheidsrechter: Roy Witlox (Berlicum). Geel: Cem Unal (Groene Ster), Robbert van Oorschot, Niels de Boer (beiden Baronie).

Bekijk foto’s Groene Ster – Baronie (bron: Tom de Cock)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *