Valse start in 2019 voor Groene Ster

Groene Ster is de tweede seizoenshelft in mineur gestart. Op het eigen sportpark Pronsebroek werd een 0-3 nederlaag geleden tegen Gemert en daar viel weinig op af te dingen. Het treffen in de top van de hoofdklasse B werd al na 20 minuten beslist, waarmee de spanning en het predikaat topper in het onderlinge duel er al snel afging.

Samen met de confrontatie Baronie – Halsteren was ook het duel Groene Ster – Gemert een topduel in de hoofdklasse B op de 18e speeldag van de hoofdklasse B. Dat Groene Ster deel uitmaakt van dit kwartet ploegen is de verdienste van een sterke eerste seizoenshelft, waarin Groene Ster haar visitekaartje duidelijk had afgegeven. Daar waar de hoofdklasse B al twee speeldagen onderweg was in de tweede seizoenshelft, speelde Groene Ster afgelopen zondag haar eerste competitieduel van het nieuwe jaar. Nadat veel vrijwilligers de laatste resten sneeuw in de ochtenduren hadden opgeruimd en er voor aanvang een minuut stilte in acht werd genomen voor het overleden Groene Ster-lid Rene Dortant was het dan echt de beurt voor de eerste officiële balomwenteling van 2019.

De start in de krachtmeting met Gemert was belabberd. Al na twee minuten wist Gemert de score te openen. Te veel vrijheid bij de voorzet van de opkomende Gemert-back Leyten en het vogelvrij laten van de raak knikkende centrumspits Thijs van Pol betekende een vroege achterstand voor de groen-witten. Gemert heeft met het spitsenduo Van Pol/Kemper de topscorers van de hoofdklasse B in de gelederen, die bij te veel ruimte genadeloos toe slaan. Na de snelle openingstreffer was het de beurt aan Ralf Kemper die in tweede instantie kon binnen tikken. Gemert zou bij een verliespartij op zeven verliespunten komen van Groene Ster en het was duidelijk te zien dat de Brabanders daar een stokje voor wilde steken. Nog voordat de 20e minuut begon te lopen, was het de boomlange Gemert-verdediger Bram Jacobs die uit een hoekschop doel trof en Groene Ster op een schier onoverbrugbare achterstand zette. Groene Ster kreeg voor de rust enkel een mogelijkheid nadat Nathan Rutjes uit een spaarzame aanval langs de linkerpaal schoot.

Na de thee kwam er geen verandering meer in de score. Groene Ster werkte wel hard en probeerde voor een treffer te gaan, echter het missen van een aantal grote kansen aan Gemert-zijde zorgde ervoor dat de score niet hoger uitviel. Vlak voor het eindsignaal was het gastengoalie Bono Barten die voor het eerst handelend moest optreden door een vrije trap van Dylan Zwartjes uit de hoek te tikken.

Voor Groene Ster een complete off-day waarin niet het benodigde niveau werd gehaald zoals dit wel op de mat werd gelegd in andere topduels uit de eerste seizoenshelft. Een treffen echter ook om snel te vergeten tegen een sterk Gemert, dat in Heerlerheide de kater van de fikse nederlaag tegen Nuenen (2-4) wegspoelde. In de top maakt Groene Ster weliswaar een pas op de plaats, maar gezien het scheve beeld van de ranglijst staan de groen-witten met twee inhaalduels (Meerssen en UDI’19/CSU) voor de boeg een verliespunt achter huidig koploper Baronie. De in financiële nood verkerende Bredanaren wisten in de andere topper het ambitieuze Halsteren te verslaan (2-1). Groene Ster gaat komende zondag op bezoek bij RKAVV in Leidschendam en zal daar op zoek moeten gaan naar eerherstel.

Groene Ster – Gemert 0-3 (0-3). 2. Thijs van Pol 0-1, 4. Ralf Kemper 0-2, 19. Bram Jacobs 0-3. Scheidsrechter: Dave de Vries (Amstelveen). Geel: Dylan Zwartjes (Groene Ster), Bono Barten, Coen Brouwers, Ralf Kemper (allen Gemert).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *