Groene Ster met lege handen terug uit Gorinchem

Groene Ster heeft de competitie in de hoofdklasse B hervat met een teleurstellende 2-1 nederlaag bij achtervolger GVV Unitas. Door het onnodige verlies in Gorinchem zien de sterdragers koploper Baronie, dat zelf met 2-0 van Vlissingen won, verder uitlopen. De overige topploegen Gemert (0-0 tegen UDI’19/CSU) en Halsteren (0-0 tegen Meerssen) leden ook puntverlies.

De hevige wind en regen op sportpark Molenvliet zorgden al voor de aftrap voor ingrediënten die het spel van beide ploegen niet ten goede kwam. Gelukkig werden de windstoten een stuk minder gedurende het treffen tussen de nummer 5 (Unitas) en 3 (Groene Ster) van de ranglijst. Zonder de geschorste Dave Velraeds wist Groene Ster in de tweede minuut een enorme kans af te dwingen. Dylan Zwartjes bracht aanvoerder Maikel van Kesteren in stelling, die Nathan Rutjes in riante vrije positie aanspeelde. De jeugdige Unitas-doelman Owen Verduijn voorkwam echter vroeg onheil voor de thuisclub. Na bijna een kwartier spelen ook een enorme kans voor Unitas in de omschakeling na een hoekschop voor Groene Ster. De snel opkomende Unitas-ploeg dreigde alleen op doelman Job van de Walle af te stormen. Buitenspel en ingrijpen van Thom Vluggen voorkwamen erger. In het verdere verloop van de eerste helft vielen er nauwelijks doelrijpe kansen te noteren voor beide doelen. Na balverlies aan de zijde van Groene Ster ontstond er een mogelijkheid voor Unitas, waarbij Groene Ster-doelman Job van de Walle goed wist in te grijpen. Voor het rustsignaal besloot Groene Ster met een gevaarlijk moment nadat een vrije trap van de linkerkant van Dylan Zwartjes voor het Unitas-doel langs ging.

De tweede helft was amper een minuut oud toen Groene Ster het duel wist open te breken. Chefrino Eind maakte een knappe rush op de rechtervleugel en bediende de goed meegelopen Thom Vluggen op maat: 0-1. Na deze vliegende start domineerde Groene Ster en leek een tweede treffer in de lucht te hangen. Zo was Chefrino Eind tot tweemaal toe dicht bij de 0-2. Diens eerste schotpoging vloog over de lat en naderhand eindigde een kopbal van de topscorer op aangeven van Thom Vluggen net naast de paal. Nadat een tweede treffer voor Groene Ster uitbleef, kwam Unitas in de 70e minuut uit het niets op gelijke hoogte. Een voorzet van de Gorcummers ging voor het doel langs, Dylan Zwartjes en zijn directe tegenstander Yassin Ouja lagen beide op de grond. Bij het opstaan trok de Unitas-flankspeler aan de Groene Ster-verdediger en andersom. In dat laatste zag arbiter Badr Benlamkaddem een strafschop. Yassin Ouja tekende vanaf de stip zelf voor de gelijkmaker: 1-1. Hierna probeerde Groene Ster met de verse krachten Steff de Wit en Cem Unal de bakens te verzetten, maar tevergeefs. Het initiatief lag bij Unitas dat in een slotoffensief voor de winnende treffer ging en daarbij de beste kansen kreeg. Zo moest Groene Ster-verdediger Danny Stassar een bal van de doellijn halen en doelman Job van de Walle handelend optreden bij een inzet van Dani Alexander. Vijf minuten voor het eindsignaal bleef Groene Ster helemaal met lege handen achter nadat een voorzet vanaf links door de koud in het veld staande invaller Armand Selmani werd ingetikt: 2-1.

Na de remise tegen UDI’19 van twee weken geleden wederom onnodig gemors van Groene Ster in een wedstrijd die tot aan de strafschop gecontroleerd werd en in de eindfase alsnog uit de handen glipte. De ploeg van Maurice Verbunt ziet in de top 5 van de hoofdklasse B nu periodewinnaar Unitas op twee punten naderen. Zaak is om weer snel de rug te rechten, want aanstaande donderdagavond staat de bekerkraker (achtste finale) in en tegen Gemert op het programma (aanvang: 20.00 uur) en komende zondag wacht op eigen veld de topper tegen Halsteren.

Unitas – Groene Ster 2-1 (0-0). 46. Thom Vluggen 0-1, 70. Yassin Ouja (strafschop) 1-1, 85. Armand Selmani 2-1. Scheidsrechter: Badr Benlamkaddem (Amstelveen). Geel: Sebastiaan de Jongh, Dylan Zwartjes, Jorrit Ritzen (allen Groene Ster).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *