Groene Ster op bezoek bij Gemert voor bekerkraker

Donderdagavond is er bekervoetbal als Groene Ster in de achtste finale van de districtsbeker Zuid II op bezoek gaat bij klassegenoot Gemert (aanvang: 20.00 uur). De winnaar plaatst zich voor de kwartfinale waarin de winnaar van het duel tussen Sparta’25 en Caesar wacht.

Voor de vierde keer sinds de samenvoeging van deel Noord en deel Zuid bij de loting van de achtste finales van de districtsbeker Zuid II treft Groene Ster een tegenstander die ook in dezelfde competitie acteert. In seizoen 2015-2016 wist Groene Ster in de 5e bekerronde middels een 1-2 zege door te bekeren ten koste van OSS’20 om vervolgens in de halve finale van het bekertoernooi na strafschoppen uitgeschakeld te worden tegen Chevremont. In seizoen 2016-2017 wisten de groen-witten de kwartfinale te bereiken door DESO met 2-1 te verslaan, waarna eersteklasser ZSV een sta-in-de-weg bleek voor wat betreft een vervolg in het bekertoernooi. Afgelopen seizoen wist Groene Ster in de 5e ronde op eigen veld af te rekenen met UDI’19/CSU (3-0). Het bekertoernooi eindigde vervolgens in de halve finale toen Gemert in de slotminuut de groen-witten elimineerden. Deze bekerthriller eind april 2018 zal nog ongetwijfeld op het netvlies staan van spelers en de supporters die destijds aanwezig waren op sportpark Molenbroek.

Na drie simpele bekerzeges bij LHC, Haslou en Wilhelmina’08 mag Groene Ster komende donderdag voor de vierde maal een uitduel in de districtsbeker gaan spelen. Gemert is geen onbekende tegenstander voor staf en spelers en na twee verliespartijen in de competitie tegen de Brabanders zal een nieuwe zeperd geen optie zijn. Dit keer ligt er immers een unieke kans om de continuering van het historische bekersucces (tien maal plaatsing voor het landelijke bekertoernooi) open te houden.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark Molenbroek
Sportlaan 9
5421 SK Gemert


KNVB beker district Zuid II – 5e ronde

Donderdag 14 maart 2019

Gemert – Groene Ster

Locatie: Sportpark Molenbroek

Scheidsrechter: R.J.T. Vereijken (Beek en Donk)

aanvang: 20.00 uur

Bekerprogramma 5e ronde:
Gemert – Groene Ster
SV Meerssen – RKSV Minor
Mierlo-Hout – sv Langeberg
Nooit Gedacht – vv SCM
Sparta’25 – Caesar
Helden – SVME (1-1, SVME w.n.s.)
Wittenhorst – Avanti’31 (0-0, Wittenhorst w.n.s.)
Schijndel/De Wit – TOP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *