Halve finale én landelijke beker voor Groene Ster

Groene Ster bereikte afgelopen donderdagavond middels een 3-1 zege op tweedeklasser Caesar / O’Wayos de laatste vier ploegen van de districtsbeker Zuid II. In de halve finale wacht op donderdag 25 april 2019 (aanvang: 20.00 uur) een uitduel bij eersteklasser Wittenhorst. Door deze overwinning mogen de groen-witten in het komende seizoen 2019-2020 voor de 11e keer deelnemen aan de landelijke TOTO KNVB beker. Cupfighter Groene Ster speelde dit seizoen ook al in het kader van de TOTO KNVB beker, waarin de ploeg van Maurice Verbunt twee rondes wist te overleven en uiteindelijk in een historisch duel strandde tegen de Friese eredivisionist sc Heerenveen (1-3).

Net als de laatste drie seizoenen had Groene Ster geen gemakkelijke opgave in de kwartfinale van de districtsbeker. In seizoen 2015-2016 wist Groene Ster maar net met 1-2 te winnen bij eersteklasser Schaesberg. In seizoen 2016-2017 werd zelfs op eigen veld verloren (1-2) van de Zeilbergse eersteklasser ZSV en ging Groene Ster alsnog via de achterdeur naar de kwalificatiefase van de landelijke beker. Vorig seizoen werd huidig eersteklasser Rhode weliswaar met 4-1 verslagen, maar viel de beslissing pas in de slotfase van het duel. Bekerwedstrijden staan op zich. Zo zijn van de 15 clubs in de hoofdklasse B alleen nog Groene Ster, Minor en Unitas (Zuid I) actief in de districtsbeker. Maurice Verbunt begon de bekerklus met dezelfde basiself van afgelopen zondag toen De Meern in competitieverband met 2-3 werd verslagen. Na een minder overtuigende start zorgde Cem Unal met een kopbal over de lat voor het eerste wapenfeit. Caesar, dat drie keer op rij via strafschoppen wist door te bekeren, weerde zich kranig en probeerde Groene Ster met felle mandekking van zich af te houden. Twee overtredingen van de Beekse ploeg hielpen Groene Ster vervolgens in het zadel. Binnen tien minuten werden charges op Nathan Rutjes door arbiter Prick bestraft met achtereenvolgens een strafschop en een vrije trap buiten het strafschopgebied. Thom Vluggen benutte de toegekende strafschop (1-0) en Dylan Zwartjes vond uit de vrije trap de lange hoek achter de verslagen Caesar-goalie Stefan van den Berg (2-0).

Snel het derde doelpunt maken zal het devies zijn geweest voor de start van de tweede helft met aan Groene Ster-zijde Jelle Raets in de ploeg voor Mick Hellemons. Die treffer bleef echter nog een half uur achterwege nadat een aantal mogelijkheden onbenut werden gelaten met een schot op de paal van Chefrino Eind en een te hoog gemikte poging van invaller Steff de Wit in kansrijke positie. Een kwartier voor het eindsignaal werd de score naar 3-0 getild nadat een vlotte aanval tussen Chefrino Eind en Steff de Wit door laatstgenoemde met een bekeken schuiver werd afgerond (3-0). Daarvoor had Caesar ook al een grote mogelijkheid gehad op de aansluitingstreffer, echter aanvaller Tim van de Geijn faalde oog in oog met Groene Ster-doelman Job van de Walle. Uiteindelijk kwam de treffer voor de bezoekers er toch. In de slotfase kreeg invaller Mirsad Huric via een Groene Ster-been de bal aangereikt, waarna de statistische eretreffer werd genoteerd en de 3-1 eindstand een feit bleek.

De cijfers in het bekertoernooi beginnen inmiddels ongekende vormen aan te nemen voor Groene Ster. Vanaf seizoen 2007-2008 tot en met het nieuwe seizoen 2019-2020 staat inmiddels elf keer deelname aan de prestigieuze landelijke KNVB beker op het palmares. Daarbij werd in deze periode vijf keer de districtsbekerfinale behaald. Om in het huidige seizoen de bekerfinale (zondag 9 juni 2019) te bereiken zal Groene Ster het in de halve finale eerst moeten opnemen in een pittig uitduel bij eersteklasser Wittenhorst.

Groene Ster – Caesar / O’Wayos 3-1 (2-0). 28. Thom Vluggen (strafschop) 1-0, 38. Dylan Zwartjes 2-0, 74. Steff de Wit 3-0, 82. Mirsad Huric 3-1. Scheidsrechter: Dominique Prick (Maastricht).

Bekijk foto’s Groene Ster – Caesar / O’Wayos (bron: Tom de Cock)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *