Derde plaats als inzet in Limburgse derby

Na het bereiken van de halve finale van de districtsbeker vervolgt Groene Ster aanstaande zondag de competitie met het inhaalduel in en tegen Meerssen. De Limburgse derby kon op 27 januari 2019 geen doorgang vinden vanwege de slechte weersomstandigheden. De inzet voor zondag is helder: bij winst kan Groene Ster de derde plaats innemen op de ranglijst en blijft de spanning in de top van de hoofdklasse B onverminderd aanwezig.

Het bezoek bij De Meern van afgelopen zondag zette Groene Ster weer op het winnende spoor nadat daarvoor uit drie duels twee punten werden behaald. Om een passend vervolg te geven aan de winst tegen de hekkensluiter zal SV Meerssen de volgende opponent zijn om in de slipstream te blijven van de hoogvliegers in de hoofdklasse B. SV Meerssen vertoeft op een 10e plaats en zal, gezien de kleine verschillen in punten en met nog een aantal inhaalduels te gaan, een resultaat willen boeken om niet in de gevarenzone te geraken. Meerssen-trainer Miguel van den Dungen zag zijn scorend vermogen in de ploeg na de winterstop slinken nadat goalgetter Jordie van der Schoot verkaste naar het Belgische voetbal. Meerssen speelde de laatste twee thuisduels met veel ijver en inzet, maar kon niet voorkomen dat Gemert en UDI’19 met identieke cijfers (1-3) er met de winst vandoor gingen.

Groene Ster is bezig aan het beste seizoen in de hoofdklasse. Met 40 punten op de teller en nog acht duels voor de boeg doen de groen-witten volop mee met de topploegen en bedraagt de achterstand op koploper Baronie (op 14 april de tegenstander) drie verliespunten. Om over Halsteren heen te springen naar plek 3 in de hoofdklasse B zal trainer Maurice Verbunt vol voor de winst gaan in het weerzien met zijn oude club Meerssen. Eerder dit seizoen eindigde het onderlinge treffen in een 1-1 gelijkspel, waarbij Groene Ster verzuimde in een eerder stadium de wedstrijd op slot te gooien. Vorig seizoen eindigde het competitietreffen in Meerssen eveneens onbeslist. In een wedstrijd die vanwege staking in twee delen werd gespeeld ging uiteindelijk een 1-1 remise de boeken in.

Wij hopen komende zondag in Meerssen veel Groene Ster-supporters langs de lijn te mogen begroeten bij de Limburgse hoofdklasse-derby.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark Marsana
Proost de Beaufortstraat 21
6231 EB Meerssen

HoofdklasseB

Zondag 31 maart 2019

Meerssen – Groene Ster

Locatie: Sportpark Marsana

Scheidsrechter: Arthur Midden uit Heteren

aanvang: 14.30 uur 

PROGRAMMA

Wedstrijddag 19 UDI’19/CSU Vlissingen 14.00 uur
Wedstrijddag 17 Meerssen Groene Ster 14.30 uur
31-03-2019

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *