Groene Ster in top drie na derbyzege in Meerssen

Groene Ster heeft een goede week afgesloten met winst in de Limburgse derby in en tegen Meerssen: 0-2. Beide doelpunten werden netjes over beide helften verdeeld en kwamen op naam van Thom Vluggen (voor rust) en aanvoerder Maikel van Kesteren (na rust). Door de driepunter in de derbystrijd klimt Groene Ster naar een derde plaats op de ranglijst van de hoofdklasse B en komt de teller op 43 punten. Een puntenaantal dat nog nooit eerder werd bereikt in het 11e hoofdklasse-jaar voor Groene Ster en waarmee de groen-witten volop mee blijven doen met de topploegen in de hoofdklasse B.

Op het zonnige sportpark Marsana stond de enige wedstrijd om 14.30 uur geprogrammeerd in het beperkte inhaalprogramma van de hoofdklasse B. De hoofdklasse-derby Meerssen – Groene Ster kon eerder dit jaar in januari 2019 geen doorgang vinden en moest voor Groene Ster aangegrepen worden om in te lopen op de concurrentie in de top van de ranglijst. Meerssen kende voorafgaand aan het treffen met Groene Ster de nodige personele problemen in de aanval. Bij Groene Ster keek alleen de geblesseerde Nathan Rutjes de wedstrijd vanaf de tribune. Na een fel begin tussen beide ploegen met een aantal pittige overtredingen over en weer kwamen ook de eerste mogelijkheden voor Groene Ster na een dik kwartier voetbal. Kopte eerst Jorrit Ritzen na een voorzet van Dylan Zwartjes nog over de lat, na zo’n twintig minuten was het wel raak voor Groene Ster. Na een interceptie op het middenveld door de teruggekeerde Roy Janssen, die in Meerssen zijn 250e officiële duel voor Groene Ster speelde, werd de ruimte gevonden die Dylan Zwartjes aan de rechterkant zag. Uit diens afgemeten voorzet bleef de Meerssen-defensie aan de grond genageld en kwam Thom Vluggen in het vijfmetergebied goed voor zijn man om de 0-1 binnen te knikken achter de aarzelende Meerssen-goalie Geoffrey Jacobs: 0-1. Daarna bleef Groene Ster de aanval zoeken, maar kreeg het goede voorbereidende werk van Danny Stassar geen passend vervolg in het centrum van de aanval. Aan de andere kant kopte Danny Goessens uit een hoekschop over, wat ook meteen de eerste mogelijkheid voor de thuisclub inhield.

Na de bekertjes thee wist Groene Ster al snel de score te verdubbelen. Balverlies aan Meerssen-zijde en de tussenkomst en aansluitende assist van Danny Stassar op Maikel van Kesteren werd door de Groene Ster-aanvoerder besloten met een rake pegel en daarmee een comfortabele 0-2 voorsprong. In het restant van het duel vielen er geen treffers meer. Een volwassen spelend Groene Ster brak nog wel een aantal malen gevaarlijk uit en zag een poging van Cem Unal, op aangeven van Thom Vluggen, maar net langs de rechterpaal zeilen. Meerssen kon de achterhoede van Groene Ster, met de latere Man of the Match Jorrit Ritzen als heersend slot op de deur, nimmer in verontrusting brengen. De equipe van Maurice Verbunt, Remo Gielkens en Diego Jongen speelde het duel vakkundig uit en hengelde zo de 13e seizoensoverwinning binnen.

Een solide teamprestatie die Groene Ster de winst bracht in de Limburgse derby en waardoor de sterdragers, met nog zeven duels voor de eindstreep, naar de derde plaats klimmen in de hoofdklasse B. De achterstand op koploper Baronie bedraagt drie verliespunten, Gemert staat boven Groene Ster met slechts een punt voorsprong. In de nieuwe maand april staat Groene Ster weer voor nieuwe uitdagingen met drie competitieduels (Leonidas, Baronie en Nuenen) en de halve finale voor de districtsbeker tegen eersteklasser Wittenhorst. Voordat op zondag 14 april 2019 in Breda de kraker wacht tegen huidig lijstaanvoerder Baronie zal Groene Ster eerst de focus moeten leggen op het thuisduel van komende zondag tegen Leonidas uit Rotterdam.

SV Meerssen – Groene Ster 0-2 (0-1). 18. Thom Vluggen 0-1, 50. Maikel van Kesteren 0-2. Scheidsrechter: Arthur Midden (Heteren).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *