Groene Ster gastheer voor Leonidas uit Rotterdam

Groene Ster start komende zondag de maand april met een thuisduel tegen het Rotterdamse Leonidas, de huidige nummer 11 van de ranglijst. Voor beide ploegen zijn de punten duur om uiteenlopende redenen. Groene Ster doet volop mee in de top van de hoofdklasse B, terwijl Leonidas punten nodig zal hebben om uit de gevarenzone weg te blijven.

RKSV Leonidas is een amateurvoetbalvereniging uit de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek in Rotterdam en is na Sparta, Feyenoord en Excelsior de vierde club van Rotterdam. De ploeg van trainer Koos Waslander, die in seizoen 2007-2008 met zijn oude club DOTO voor de landelijke beker al eens op bezoek kwam bij Groene Ster, eindigde vorig seizoen in de hoofdklasse A op een vierde plaats. Gezien de huidige elfde plaats op de ranglijst gaat het voor Leonidas in de hoofdklasse B wat moeizamer. De Rotterdammers sprokkelen na de winterstop wel de punten bij elkaar met de 2-0 zege tegen huidig koploper Baronie als opvallend resultaat. De laatste thuisduels tegen Nuenen en Unitas leverden echter twee nederlagen op waardoor Leonidas in Heerlerheide geen averij zal willen oplopen met slechts twee punten afstand van een nacompetitieplek.

Middels twee winstpartijen (De Meern en Meerssen) op vreemde bodem wist Groene Ster een fraaie derde plek op de ranglijst te bewerkstelligen. Met 43 punten op de teller en nog zeven duels voor de boeg waait voor Groene Ster dit seizoen een andere wind. In plaats van te overleven in de hoofdklasse doen de groen-witten volop mee met de ploegen uit de top vijf en behoort een plek in de play-offs voor promotie tot de mogelijkheden. Met zes punten achterstand op lijstaanvoerder Baronie en een wedstrijd minder gespeeld, is zelfs de koppositie nog in zicht. Om te blijven wedijveren met de topploegen in de hoofdklasse B zal Groene Ster tegen Leonidas met niets minder genoegen nemen dan de drie punten. In de eerdere ontmoeting tegen Leonidas op 18 november 2018 behaalde Groene Ster een ruime 0-4 zege door treffers van Chefrino Eind (3x) en Cem Unal.

Wij nodigen alle leden van Groene Ster van harte uit om de hoofdmacht komende zondag als 12e man langs de lijn te ondersteunen. Aanvang: 14.30 uur. Mis het niet en zorg dat je erbij bent!

HoofdklasseB

Zondag 7 april 2019

Groene Ster – Leonidas

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Jan Tempelaar uit Dordrecht

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 24 UDI’19/CSU Halsteren 14.00 uur
07-04-2019 RKAVV De Meern 3-1 zaterdag 06-04-19
Periode 2 IFC Meerssen 14.00 uur
Vlissingen Alphense Boys 14.00 uur
Groene Ster Leonidas 14.30 uur
Minor Baronie 14.30 uur
Unitas Gemert 14.30 uur

 


PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 7 april 2019 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – Leonidas 1 Mik Janssen pupil van de week. Mik is 8 jaar en zit in groep 5 van basisschool De Ganzerik. Mik is verdediger en spits in JO9-2 welk team getraind wordt door Jeremy Bouwens en Patrick Wassing. Zijn favoriete club is Roda JC en zijn favoriete speler is Mario Engels. Mik voorspelt een 4-2 overwinning voor Groene Ster tegen Leonidas.

 

 

 


SPONSOR VAN DE WEEK EN SPONSOR WEDSTRIJDBAL

PLUS LINSSEN HEERLERHEIDE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *