Nathan Rutjes naar Sparta Rotterdam

Nathan Rutjes keert komende zomer als jeugdtrainer terug bij Sparta Rotterdam. Bij de Rotterdammers heeft de huidige jeugdtrainer van Roda JC U17 en speler van hoofdklasser Groene Ster een contract ondertekend voor twee seizoenen. De middenvelder gaat tevens een rol spelen in de maatschappelijke activiteiten van de Kasteelclub. Nathan en zijn gezin gaan ook verhuizen naar Zuid-Holland met als gevolg dat Nathan Groene Ster zal verlaten aan het einde van het huidige seizoen.

Nathan Rutjes (35) maakte vorig jaar, nadat hij bekend maakte te stoppen met profvoetbal, de overstap naar hoofdklasser RKSV Groene Ster. ‘Mister Positivo’ groeide de afgelopen jaren met zijn karakteristieke kapsel, vrolijke en onbevangen houding uit tot een cultfiguur op de Nederlandse velden. In 2016 werd Rutjes uitgeroepen tot ‘maatschappelijk speler van de eredivisie’, vanwege zijn inzet voor maatschappelijke activiteiten van Roda JC.

Nathan Rutjes voelde zich al snel thuis bij Groene Ster. Veel voetballiefhebbers, van jeugdspelers tot supporters en van voetbalmoeders tot supporters uit alle hoeken van het land, hebben dit seizoen wel een praatje met de sympathieke Rutjes gemaakt of zijn met hem op de foto gegaan. Maar vooral binnen de lijnen maakt de onverzettelijke middenvelder met Groene Ster een prima seizoen door. In de landelijke TOTO KNVB beker klopte Groene Ster met Rutjes FC Lienden (tweede divisie) en TEC (derde divisie) en werd een historische bekerwedstrijd gespeeld tegen eredivisieclub Heerenveen, waarmee hij met Groene Ster geschiedenis schreef. Nathan Rutjes is zes wedstrijden voor het competitieslot met Groene Ster nog volop in de race voor het kampioenschap in de hoofdklasse B en speelt op donderdag 25 april de halve finale van de districtsbeker.

Het dankwoord dat Nathan Rutjes afgelopen zondagavond na de 2-1 winst op het Rotterdamse Leonidas tegen zijn ploeggenoten uitsprak, spreekt boekdelen:

“Ik wil het seizoen met jullie mooi afsluiten. Het liefst met de dubbel natuurlijk. Ik wil jullie enorm bedanken, niet alleen voor het terugvinden van het voetbalplezier maar ook dat jullie me weer hebben laten ervaren wat winnen is! Mijn dank is groot.’’

Nathan, ook namens bestuur, spelers, sponsoren en supporters van RKSV Groene Ster:

Bedankt voor jouw bijdrage dit seizoen binnen en buiten de lijnen en alle succes gewenst met je carrière bij Sparta Rotterdam. En uiteraard veel succes in de komende zes finales in de competitie en de bekerstrijd met jouw ploeggenoten en technische staf!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *