Groene Ster opent beslissende competitiemaand met derby bij Minor

Nog 4 finales staan er voor Groene Ster te wachten in de razend spannende competitie van de hoofdklasse B. Komende zondag wacht voor de groen-witten in Nuth de Limburgse derby bij RKSV Minor. Beide ploegen zullen hun eigen redenen hebben om tot een goed resultaat te komen. In de enerverende titelrace kan Groene Ster geen steek laten vallen met de concurrentie in de nek, Minor daarentegen zal gevrijwaard willen blijven van nacompetitievoetbal voor degradatie. Een interessante Limburgse tweestrijd waarbij de steun van de trouwe supportersschare ook in Nuth meer dan gewenst is.

De beslissende maand mei is aangebroken in de spannende competitie van de hoofdklasse B. Zowel bovenin als onderin de ranglijst zal deze maand de ontknoping vallen. Minor staat op een tiende plek en is in een spannende strijd verwikkeld om uit de gevarenzone te blijven. De ploeg van de scheidende trainer Guido Leunissen sprokkelde na de winterstop de nodige punten en deed dat met name op het eigen sportpark. De laatste twee wedstrijden leverde echter twee nederlagen op (Halsteren en Meerssen), waardoor de concurrerende ploegen dichterbij kwamen en de onderlinge verschillen minimaal blijven. Minor, dat vorige week in de halve finale van de districtsbeker na strafschoppen verloor van sv TOP en daardoor een mogelijke bekerfinale tegen Groene Ster misliep, staat met een wedstrijd meer gespeeld vier punten boven de streep.

Van de vijf op de titel azende ploegen kwamen afgelopen weekend alleen Baronie en Unitas in actie. Baronie won in extremis op eigen veld de vooruitgeschoven wedstrijd tegen UDI’19 met 2-1 en Unitas was in Zuid-Limburg met 1-2 te sterk voor Meerssen. Baronie is daardoor weer terug op de eerste plaats, maar moet de komende twee weken toekijken. Periodewinnaar Unitas komt met een wedstrijd meer gespeeld puntgelijk naast Groene Ster, maar heeft binnenkort (19 mei) ook nog een weekend vrij. Groene Ster, met de minste verliespunten van de top 5, zal er weinig boodschap aan hebben en vooral naar zichzelf kijken. De opdracht voor de manschappen van Maurice Verbunt is helder. In de laatste vier finales zal winst als enige tellen om niet afhankelijk te moeten zijn van de uitslagen op andere velden. Nadat vorige week in Horst de bekerfinale werd bereikt en de groen-witten twee ijzers in het vuur houden in de jacht om de prijzen kon Groene Ster met een weekendje rust de focus leggen op de eindspurt in de hoofdklasse B. Zondagmiddag wacht de eerste finale van de beslissende competitiemaand waarin Groene Ster een passend vervolg zal willen geven aan de winstreeks van vijf duels. Eerder dit seizoen wist Groene Ster in het eerste thuisduel van de competitie de onderlinge confrontatie tegen Minor in een driepunter om te zetten. Na een rode kaart voor Minor diep in de tweede helft kon Groene Ster de smalle voorsprong van 2-1 in de laatste tien minuten uitbouwen naar een ruime 5-1 overwinning.

Langs deze weg doen wij een oproep aan alle leden en Groene Ster-supporters om ons eerste elftal ook komende zondag in Nuth te steunen. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Wij rekenen op jullie support! Tot zondag!

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark De Kollenberg
Sportpark Kollenberg 2
6361 KA Nuth

HoofdklasseB

Zondag 5 mei 2019

Minor – Groene Ster

Locatie: Sportpark De Kollenberg

Scheidsrechter: Jeremy Lensink uit Arnhem

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 27 UDI’19/CSU RKAVV 14.00 uur
05-05-2019 Vlissingen De Meern 14.00 uur
Periode 2 IFC Gemert 14.00 uur
Alphense Boys Leonidas 14.00 uur
Halsteren Unitas 14.30 uur
Meerssen Nuenen 14.30 uur
Minor Groene Ster 14.30 uur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *